Wederom verbod op LHBTI-Pride in Turkije

De ban op LHBTI- activiteiten gaat zijn vierde jaar in. In Ankara zijn voor onbepaalde tijd alle lhbt-evenementen verboden. De gouverneur van de stad zegt dat veel inwoners van de Turkse hoofdstad zich storen aan uitingen van homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders.

Amnesty International laat het volgende weten via haar webpagina:

Ieder jaar organiseren studenten van de technische universiteit in Ankara een LHBTI-Pride. De mars, die komende zaterdag plaatsvindt, lijkt dit jaar echter verboden te worden. De reden? De Pride zou provocatief zijn. Een overheidsgezinde krant noemde de Pride en de organisatoren ‘afwijkend’ en ‘zonder moraal’.

Het verbieden van de Pride is in strijd met het recht op bijeenkomst, aldus Amnesty International.

Amnesty roept de gouverneur van Ankara op om ervoor te zorgen dat de Pride door kan gaan en om het verbod op LHBTI-activiteiten op te heffen.

De studenten zijn van plan om ondanks het verbod van de gouverneur van Ankara op 12 mei op een LHBTI pride mars houden.