Guerrilla’s: het Turkse leger zit vast in Zuid-Koerdistan

HPG en YJA Star guerrilla’s verklaarden dat het Turkse leger vastzit in Zuid-Koerdistan en niet het vermogen heeft om vooruitgang te boeken.

Guerrilla’s van de HPG (Volksverdedigingseenheden) en YJA Star (Vrije Vrouwentroepen) verzetten zich tegen de aanvallen van het Turkse leger op Zuid-Koerdistan, Noord-Irak, en laten de invasiemachten niet door.

HPG-guerrilla Rênas Amed zei in een interview met ANF dat Turkse troepen vast blijven zitten in de gebieden waar ze zijn binnengekomen na een golf van aanvallen. Hij ging verder; “Ze bedreigen en vallen de lokale bevolking aan. We gaan ermee door en we geloven dat we zullen slagen.”

YJA Star guerrilla Ruken Bazid vertelde dat; “We zijn in ons land en verdedigen het. Het is onze primaire plicht om ons land te beschermen. We vechten op deze basis.”

HPG-guerrilla Arnos Haymana herinnerde eraan dat de Turkse staat die zijn bestaan ​​opbouwt door de ontkenning van Koerdistan en de Koerden, geïntensiveerde aanvallen op alle delen van Koerdistan heeft ingezet. Haymana vertelde het volgende; “De Turkse staat probeert zijn economische en politieke mislukking te verdoezelen door middel van militaire campagnes. Om deze reden vallen ze overal woest aan. We zijn hier echter vastberaden tegen. Ze moeten weten dat we onze weerstand in elk aspect en op elk gebied zullen vergroten.”