Vrouwen in al-Tabqa ontdoen zich van de slavernij met behulp van trainingen

De Syrische Vrouwenacademie in al-Tabqa eindigde op woensdag met de derde cursus die werd gehouden namens de Martelaar Rojbin Arab na 25 dagen van intensieve training.

27 cursisten van alle instellingen van de democratische civiele administratie van al-Tabqa en leden van de interne veiligheidstroepen namen deel aan de cursus.

Tijdens de trainingsdagen ontvingen de leden intensieve intellectuele lessen over het vrije leven, de geschiedenis van vrouwen, het Midden-Oosten, de speciale oorlog en de democratische natie.

Het belang van de training is om vrouwen te helpen de realiteit te begrijpen die de volkeren van het Midden-Oosten in het algemeen doormaken en vrouwen in het bijzonder, hun lijden gedurende de laatste 7 jaar als een resultaat van de oorlog die het sectarische aspect in beslag heeft genomen. Met name de bepalingen en wetten die IS-huursoldaten toepassen op de vrouwen in Irak en Syrië.

Bij deze gelegenheid feliciteerde Solin Hassen, Hoofd van de Vrouwenraad in al-Tabqa de cursisten met het succes van deze cursus en verzekerde zij zich dat het doel van deze cursussen is om vrouwen intellectueel te onderwijzen en kennis te laten maken met hun rol, persoonlijkheid, rechten en geschiedenis, en om een ​​actief lid te zijn in het opbouwen van een vrije en democratische samenleving.

Op haar beurt wees de stagiair Zaynab Medawar erop dat het doel van de bouw van deze academie en het openen van deze trainingscursussen voor vrouwen bedoeld is om hun bewustzijn te vergroten en een nieuwe, zelfverzekerde persoonlijkheid te bouwen en om te laten zien dat ze nodig zijn in de samenleving en in staat zijn om beslissingen te nemen en de gemeenschap op te bouwen. De curus is met succes afgerond.