Turkse grenswachters belemmeren de inspanningen van Stadsraad Kobanê

Gemeentewerkers moesten hun inspanningen voor de riolen in de wijk Kaniya Kurda langs de grens in Kobanê stoppen omdat zij werden aangevallen door Turkse soldaten.

Turkse soldaten in buitenposten langs de Noord-Syrische grenslijn zetten hun systematische aanvallen tegen de volkeren van de regio voort. Gemeentewerkers moesten hun inspanningen voor de riolen in de Kaniya Kurda-buurt langs de grens in Kobanê stoppen toen Turkse soldaten het vuur op hen opende vanuit de voorpost die tegenover de wijk was gepositioneerd.

Een buurtbewoner genaamd Ehmed Elo verklaarde dat al het water van de stad door hun buurt loopt terwijl het lager ligt dan de rest van de stad, en voegde eraan toe: “Dat is de reden waarom er problemen zijn in het rioleringssysteem en dat heeft invloed op ons.”

Salih El Kurdi, gemeentebestuurder in Kobanê zei dat ze zich inspanden om het rioleringsprobleem in de buurt op te lossen : “Zodra onze arbeiders de inspanningen begonnen, begonnen soldaten vanaf de grens naar hen te schieten. We kunnen de rioolwerkzaamheden nu niet afmaken. We zijn in het verleden verschillende keren gaan werken, maar we worden op elk moment beschoten.”