Gezondheidswerkers en advocaat ontvoerd in Afrin – Rojava

De Turkse staat en hun geallieerde bendes die Afrin hebben geplunderd en gewelddadige praktijken hebben gepleegd, hebben medische hulpverleners in de stad en advocaat Mihemed Cemil, voorzitter van de Mensenrechtenorganisatie Afrin naar een onbekende locatie ontvoerd.

De Turkse staat en hun geallieerde bendes trokken Afrin binnen met hun barbaarse aanvallen en nemen hun toevlucht tot praktijken als ontvoering, moord, verkrachting en gedwongen bekering als de inwoners van de stad weigeren zich te buigen voor indringers.

Volgens enkele achtergebleven inwoners van de stad, werd Mihemed Cemîl, Advocaat en voorzitter van de Mensenrechtenorganisatie 2 maanden geleden ontvoerd op een controlepunt die was opgezet door Turkse soldaten. Er was al twee maanden geen informatie over zijn verblijfplaats en nu is gebleken dat Mihemed Cemîl in een gevangenis in Ayn Hara wordt vastgehouden door de bendes van Nurettin Zengi. Zijn familieleden zeggen dat Cemîl is blootgesteld aan onmenselijke martelingen en dat hij zich in een kritieke toestand bevindt.

De inwoners in de stad zeggen ook dat Ahrar al Sham-bendes Dokter Ebdo Tofan uit zijn kliniek en apotheker Ciwan Bilal uit zijn huis hebben ontvoerd.