Duitse linkse activist moet DNA-monster geven voor PKK-onderzoek – Duitsland

Een Duitse linkse activist wordt gedwongen om een DNA-staal in te dienen tijdens het onderzoek tegen het ontvouwen van een PKK-vlag tijdens 1 mei-vieringen van arbeidersvakbonden in Freiburg, Duitsland.

Arbeidersbonden hadden een massademonstratie georganiseerd op de Dag van de Arbeid in Freiburg, Duitsland en een groep linkse activisten hadden PKK-, YPG- en PYD-vlaggen geopend om steun te betuigen aan de Koerdische vrijheidsbeweging. De politie greep in en een van de activisten was korte tijd vastgehouden omdat hij een gigantische PKK-vlag op een gebouw had gezet.

volgend ANF eist de aanklager een DNA-monster van de activist. Dit is de eerste keer dat een verdachte wordt gedwongen om een ​​DNA-monster in te dienen in een politieke zaak, en het besluit van de aanklager heeft nieuwe protesten veroorzaakt. De activist zal het DNA-monster op 18 mei indienen bij het politiebureau.

Anna Fuhrmann, woordvoerder van het Rode Kruis Freiburg wees erop dat het besluit gericht is op het intimideren en criminaliseren van Duitse linkse groepen om de Koerdische vrijheidsbeweging te onderdrukken en zei: “Het is een schande dat de druk vergelijkbaar met die van het Erdoğan-regime tegen Koerden in Turkije wordt getoond in Duitsland.”

Een inbreuk op burgerrechten

Fuhrmann zei dat het nemen van DNA-monsters in een politieke zaak een inbreuk en belediging is op privé- en persoonlijke informatie en vervolgde: “Vooral wanneer er geen strafzaak is, is onze vriend die aan zo’n praktijk wordt onderworpen voor slechts een vlag erg veelzeggend. Het opnemen van persoonlijke en privé-informatie in politieke onderzoeken is ook een belediging van burgerschapsrechten.”

Anna Fuhrmann van het Rote Hilfe Freiburg (vergelijkbaar met Rode Kruis- red.) riep iedereen op om deel te nemen aan de demonstratie voor het Polizeirevier Süd politiebureau op 18 mei om 13.00 uur, wanneer het DNA-monster zal worden ingediend, om te protesteren tegen de beslissing van de aanklager en om solidariteit te zijn met de linkse activist.