Turkije stuurt troepen naar de stad Jisr al-Shughour – Idlib

De Turkse staat zet zijn invasieaanvallen in Noord-Syrië voort en stuurde troepen naar de stad Jisr al-Shughour in Idlib om het uit Syrië te onttrekken en de stad te annexeren, met een “observatiepunt” als excuus.

De binnenvallende Turkse staat valt op barbaarse wijze de volkeren van Noord-Syrië aan en verandert de demografische samenstelling van de regio, en wil de regio’s die ze zijn binnengevallen annexeren onder het mom van ‘waarnemingspunten’ .

Volgens het ANHA nieuwsbureau stuurde Turkije een paar dagen geleden een militair konvooi van 150 gepantserde voertuigen naar de stad Jisr al-Shughour in Idlib door de Kafarlosîn-corridor met het excuus om een observatiepunt op te zetten.

Regionale bronnen benadrukken dat Turkije de invasie wil uitbreiden met het excuus de observatiepunten op te zetten in Jisr al-Shudour en de regio te annexeren. Bronnen zeggen dat Turkije eerst alle dorpen en woonwijken in de regio wil binnenvallen en dan deze gebieden regeert met de Raad die is samengesteld uit hun bendes, om later de landen te annexeren.

Turkije had aangekondigd 12 waarnemingspunten in een uitgestrekt gebied in de regio Jisr al-Shughour op te zetten.