Demirtaş geen toegang tot krant met foto en opmerkingen van zijn moeder

Berichten op HDP’s presidentskandidaat Selahattin Demirtaş zijn sociale media-accounts van HDP wijzen op het media-embargo tegen de HDP.

De gevangengenomen presidentskandidaat Selahattin Demirtaş van de Democratische Volkspartij (HDP) stuurde berichten via zijn sociale media-accounts. Demirtaş wees op het media-embargo tegen de HDP en hijzelf, en benoemde de beperkingen in de gevangenis over hetzelfde onderwerp.

“Het is nog steeds verboden nieuws over HDP / Demirtaş op tv te maken,” zei Demirtaş en vervolgde: “Er zijn maar heel weinig kranten die nieuws over ons schrijven. In de gevangenis worden kranten als BirGün, Cumhuriyet en Evrensel voor inspectie in beslag genomen omdat ze nieuws over mij hebben en de volgende dag worden ze teruggegeven. Ik vraag me af of de minister van Justitie op de hoogte is van deze praktijk.”

Demirtaş zei dat zelfs artikelen over zijn moeder gecensureerd zijn: “Vandaag zijn sommige pagina’s van de Cumhuriyet-krant niet aan mij gegeven omdat ze een foto van mij en mijn moeder bevatten alsook enkele opmerkingen van haar. Ik denk dat ze bang zijn dat haar woorden me zullen beïnvloeden en ik zal voor mezelf stemmen. Ik vraag me af wat ze zei. Ik zou zeggen, wees niet bang voor de berichten die moeders sturen.”