Vrouwenraad HDP start verkiezingscampagne in Hasankeyf

De HDP Vrouwenraad lanceerde haar campagne in Hasankeyf.

De Vrouwenraad van de Democratische Volkspartij (HDP) hield een demonstratie in de oude stad Hasankeyf, de eerste halte in haar verkiezingscampagne. De vrouwen, waaronder HDP-parlementslid Bedia Özgökçe Ertan, kwamen samen bij de ingang van de stad en liepen door de marktstraat met HDP-vlaggen, waarbij ze “Jin Jiyan Azad” (Vrouwen, Leven,Vrijheid) riepen.

Aan het einde van de demonstratie gaf Bedia Özgökçe Ertan, parlementslid voor HDP Van, een korte toespraak over de naderende overstroming van Hasankeyf door het Ilisu-damproject: “We zijn hier omdat de heersers de sporen van de menselijke geschiedenis in deze historische plek willen wissen. Ondanks alle protesten blijft de vernietiging doorgaan. De AKP valt overal, en met name de vrouwen aan. Als vrouwen verklaren we dat we ons verzetten tegen dit beleid. We hoeven de exploitatie die voor ons is bestemd niet te accepteren. We zullen winnen op 24 juni. We hebben genoeg van de regering en zeggen TAMAM. Als vrouwen beloven we een heel nieuw leven.”

Na de toespraak van het HDP parlementslid gingen de vrouwen van winkel naar winkel om HDP te promoten bij de presidents- en parlementsverkiezingen van 24 juni.