Erdogan wordt geconfronteerd met protesten in Londen

De Turkse president Tayyip Erdogan arriveert deze week in Londen, waar hij dinsdag Koningin Elizabeth en premier Theresa May zal ontmoeten.

De Koerdische gemeenschap en Britse vakbonden organiseren samen met vele organisaties en groepen een protest tegen de Turkse president.

Het protest wordt gehouden door de Britse vakbonden samen met de ‘Democratic Power Union’, die zo’n 30 grote organisaties in Londen samenbrengt.

Evenzo zal er een verklaring aan premier May worden voorgelezen door “Solidariteit met de mensen van Turkije (SPOT) en andere verenigingen.

Rosa Gilbert, riep namens de Koerdische Solidariteitscampagne mensen op om zich bij het protest aan te sluiten en zei: “Het is een schande voor premier May om Erdogan te ontmoeten die zoals bekend is, jihadistische groepen steunt”.

Het bezoek van de Turkse president veroorzaakt niet alleen onrust bij Koerdische en Turkse gemeenschappen, maar ook bij Britse verenigingen, vakbonden en groepen. Sociale media roepen mensen op om de demonstratie en het protest te steunen, terwijl de vakbonden een open brief hebben geschreven aan premier May, die in kranten is gepubliceerd.

Het belangrijkste protest zal dinsdag plaatsvinden, wanneer premier May president Erdogan zal ontmoeten. De demonstratie zal worden gehouden voor de ambtswoning van de Britse premier, op 10 Downing Street.