Turkse invasietroepen ontvoeren vijf mensen uit Afrin

Turkse invasietroepen hebben 5 mensen uit Afrin gekidnapt en meegenomen naar een onbekende locatie.

Volgens informatie van een bron uit de stad zijn er een vrouw en een kind onder de ontvoerde personen.

Terwijl een Koerdische vrouw met de naam Xedîce werd ontvoerd in de buurt van Ashrafiyah, zijn de namen van de andere slachtoffers; 16 jaar oud Ebdulrehman Misto uit Kaxirê dorp Mabata, Hikmet Heyder Remedan uit het dorp Hajiko, Reşîd Mustefa en zijn zoon Berazî Reşîd uit het dorp Mashala van Shera.

De Turkse staatseenheden plegen systematisch oorlogsmisdaden in de regio Afrin, samen met bendegroepen die aan hen zijn verbonden.

De Turkse invasietroepen begonnen op 20 januari met aanvallen op het kanton Afrin, Rojava in het noorden van Syrië. Turkse troepen en geallieerde bendes kwamen op 18 maart het stadscentrum binnen waarna het overgrote deel van de bevolking gevlucht is. De achterblijvers worden systematisch gemarteld en ontvoerd.

Honderden burgers zijn afgeslacht sinds de lancering van invasieaanvallen en honderden anderen zijn ontvoerd. Huizen van lokale bewoners werden geplunderd, gebombardeerd en hun eigendommen in beslag genomen.