Journalist Reyhan Çapan gearresteerd in Turkije

Reyhan Çapan, een redacteur van het door Turkije verboden krant Özgür, is gearresteerd in Artvin.

Journalist Reyhan Çapan werd op 10 mei in Hopa, de provincie Artvin, gearresteerd voor een persoonlijk onderzoek. Na de politieformaliteiten werd ze voor de rechter gebracht in Artvin, die een arrestatiebevel uitvaardigde.

Reyhan Çapan was eerder veroordeeld tot een jaar en drie maanden gevangenisstraf wegens haar werk als redacteur voor de verboden Özgür Gündemkrant. Bovendien zijn boetes die haar zijn opgelegd omgezet in gevangenisvoorwaarden.

De journalist werd naar de Artvin gevangenis gebracht en zal de komende dagen worden overgebracht naar de Sivas vrouwengevangenis.

Volgens het Solidariteiteplatform voor Gearresteerde Journalisten (Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu, TGDP) verblijven 223 journalisten in Turkse gevangenissen. Onder hen zijn 31 vergunninghouders en redacteuren. Met de arrestatie van Reyhan Çapan is het aantal gestegen naar 224.