De verkiezingsresultaten van Irak zijn binnen 48 uur bekend

Volgens de Commissie zal het stemmen vandaag in Irak om 18.00 uur eindigen.

De leider van de Rechtsstaat Coalitie en voormalig premier Nuri al-Maliki, die in Bagdad zijn stem uitte, waarschuwde dat “er een poging is om de druk op het electoraat te vergroten, daarom dring ik er bij de verkiezingscommissie op aan snel in te grijpen”.

Nechirvan Barzani, president van de regio Koerdistan, heeft zijn stem uitgebracht in Hewlêr (Erbil).

De Iraakse parlementsvoorzitter Selim Cuburi drong er bij de verkiezingscommissie op aan onpartijdig te zijn en zijn verantwoordelijkheden te vervullen om ervoor te zorgen dat mensen hun stemrecht in een vreedzame omgeving konden uitoefenen.

Kubat Talabani, vice-premier van de regio Koerdistan, die op de school Rewşin Bedirxan Sulaymaniyah zijn stem uitbracht, zei: “Vandaag is een historische dag. Ik hoop dat de mensen in de regio Koerdistan naar de stembus gaan en hun stemrecht uitoefenen. Kirkuk – hij voegde eraan toe – is een zeer belangrijke plaats en iedereen zou aan de verkiezingen moeten deelnemen “.

Eli Osman, gouverneur van Halabja, riep het volk op om aan de verkiezingen deel te nemen en benadrukte dat de verkiezingen van vandaag belangrijk zijn voor de Koerden om hun macht in het Iraakse parlement te vergroten.

Shengal

De Iraakse politie heeft journalisten in het district Êzidxanê tegengehouden die de verkiezingen in Sinunê wilden documenteren.

Duhok

In Duhok hebben Yezidi-ingezetenen die in vluchtelingenkampen woonden aan de kaak gesteld dat ze door bepaalde partijen werden bedreigd.

In Duhok hebben Yezidi-ingezetenen die in vluchtelingenkampen woonden aan de kaak gesteld dat ze door bepaalde partijen werden bedreigd.

De Iraakse Hoge Raad van Verkiezingen heeft aangekondigd dat de stemming vandaag om 18.00 uur zal eindigen en dat de verkiezingsresultaten binnen 48 uur zullen worden bekendgemaakt.