AKP-paniek: Gouverneur en Turkse bevelhebbers bedelen stemmen in Van – Noord-Koerdistan

De Gouverneur van Van, Murat Zorluoğlu vraagt samen met Turkse bevelhebbers om stemmen voor Erdoğan in het district Erçek.

Het AKP-MHP-regime maakt misbruik van alle staatsmiddelen om illegaal om stemmen te vragen, om de klappen van de onverwachte verkiezingen van 24 juni zo klein mogelijk te houden.

Na de gouverneur van Şırnak is de gouverneur van Van ook de straat opgegaan om stemmen voor de AKP te vragen. Murat Zorluoğlu ,de gouverneur en trustee van Van, aangesteld door de Turkse staat in de Metropolitan Gemeente werd vergezeld door Salih Karataş, luitenant-generaal het Legerkorps, Gendarmerie Beveiliging , provinciale gendarmerie commandant brigadier-generaal Yavuz Özfidan, provincie politiechef Mehmet Suat Ekici en 6e grensregime commandant Kolonel Şahin Yenilmez om buurtbewoners in de wijk Erçek van de wijk Ipekyolu te ontmoeten.

Peilen gericht op DPB, smeekbeden voor Erdoğan

Zorluoğlu begon zijn toespraak door de DBP-administratie aan te vallen.

Zorluoğlu verfoeide de inspanningen van de DBP-gemeente en prees de projecten van de regering. Hij zei dat alle ‘diensten’ die naar Van zijn gebracht, zijn gemaakt met middelen van de overheid en Erdoğan, en beweerde dat Erdoğan speciale steun aan Van had gegeven.

Zorluoğlu zei het volgende over de snelle verkiezingen die op 24 juni worden gehouden: “Wij zijn de tussenpersonen voor de diensten die we aanbieden. De echte eigenaar van deze daden is onze gewaardeerde president Recep Tayyip Erdoğan en onze regering. In deze zin moeten we dit in gedachten houden. Turkije komt op een keerpunt. 24 juni is een keerpunt voor Turkije. Met de wil van Allah, als ons land dit keerpunt zonder problemen zal overwinnen, zullen er geen obstakels meer zijn op weg naar een regionale en wereldwijde grote macht. En de Republiek van Turkije zal met de wil van Allah een van de grootste machten ter wereld worden. In de regio zullen geen stappen worden ondernomen zonder de inbreng van Turkije.”