Het Turkse leger gebruikt clusterbommen in Bradost

Op 1 mei 2018 heeft het Turkse leger de hutten die in de zomer werden gebruikt door dorpelingen in het dorp Şuşane in de regio Bradost met gevechtsvliegtuigen gebombardeerd. In hetzelfde gebied gebruikte het Turkse leger ook clusterbommen, welke zijn verboden door internationale verdragen.

Het Turkse leger, dat zware verliezen heeft geleden tegen de HPG- en YJA-Star-guerrilla’s in de regio Bradost-Hakurk, heeft in de zomermaanden de weidegronden die door dorpelingen werden gebruikt, gebombardeerd met gevechtsvliegtuigen en mortieren.

Een van de bomaanslagen vond plaats op 1 mei en was gericht tegen het dorp Shushane in de regio Bradost. Bij deze aanval werd het gebruik van clusterbommen gedetecteerd in de aanval door straaljagers.

Het dorp is aangevallen door gevechtsvliegtuigen, clusterbommen met timers en bewegingssensoren.

Enkele van deze gebruikte wapens die door internationale verdragen zijn verboden zijn ontploft, terwijl er ook bommen liggen die niet tot ontploffing gekomen zijn.

Beeldmateriaal uit het dorp Shushane hieronder toont hutten die werden gebombardeerd door gevechtsvliegtuigen alsook de clusterbommen die bij de aanval werden gebruikt: