Vijf kopstukken van ISIS gevangen genomen in operatie Deir ez-Zor

Terwijl de laatste fase van de operatie van de Syrische Democratische Krachten (SDF) op het platteland van Deir ez-Zor op zijn 10e dag doorgaat, zijn vijf kopstukken van ISIS gevangen genomen.

Kolonel Ryan Dillon, woordvoerder van ‘Operation Inherent Resolve ‘(OIR), de door de VS geleide coalitie tegen ISIS, kondigde aan dat de kopstukken van ISIS in Deir ez-Zor zijn gevangengenomen als gevolg van de coördinatie tussen de Iraakse troepen en de SDF. Dillon zei dat de gevangenname een “grote slag” was voor ISIS.

4 van de gevangengenomen ISIS-leden zijn naar verluidt afkomstig uit Irak en de andere uit Syrië.

De laatste fase van de operatie Cizire Storm werd gelanceerd op 1 mei en heeft als doel de oostelijke Deir ez-Zor en het grensgebied met Irak van ISIS te ontdoen. SDF-strijders zijn 20 km gevorderd sinds de lancering van de campagne.