Israël-Iran spanningen stijgen in Syrië

Israël heeft in Syrië een luchtaanval uitgevoerd, waarbij Israël aanhaalde dat Iraanse troepen raketten op Golan Hoogten hebben afgevuurd.

Het officiële persagentschap van Syrië, SANA, kondigde aan dat de eerste aanval om 01.30 uur via het Libanese luchtruim plaatsvond en uren duurde. SANA publiceerde ook beelden van luchtverdedigingssystemen die op de aanvallen reageerden.

Israël: Ernstige vergeldingen

De woordvoerder van het Israëlische leger Avichay Adraee bevestigde de operatie en verklaarde dat het “Israëlische leger de Iraanse doelen blijft treffen”. Adraee zei ook dat het antwoord op de operaties een “ernstige vergelding” zal zijn.

Gisteravond waren er 20 raketaanvallen gericht tegen Israël vanuit Syrisch grondgebied. Het Israëlische leger beweerde dat de aanval werd uitgevoerd door de Jeruzalemstrijders van Iran onder directe bevelen van commandant Kasım Suleymani zelf. Israël heeft geen slachtoffers aangekondigd in de raketaanvallen. Syrische media kondigden rond dezelfde tijd aan dat Israël een aanval uitvoerde tegen de stad Baas in de provincie Kuneytra in het zuiden van het land.