Assad: Elke Turkse soldaat op Syrische bodem vertegenwoordigt bezetting

De Syrische president Bashar al-Assad verklaarde dat de Turkse president Erdogan de terroristen heeft gesteund vanaf het allereerste begin van de oorlog.

In een exclusief interview met Kathimerini ontkende de Syrische president Bashar al-Assad dat het Syrische leger chemische wapens tegen burgers gebruikte, terwijl hij zich op zowel de Turkse president Recep Tayyip Erdogan als de Amerikaanse president Donald Trump richt.

Assad beschuldigde Erdogan ervan ‘aangesloten’ te zijn bij de “Moslimbroederschap” en noemde Turkse troepen ‘terroristen’ vanwege hun interventie in Afrin.

Wat Trump betreft, die Assad een “beest” heeft genoemd, zei de Syrische leider dat het hem niet stoorde “omdat ik de situatie behandel als een politicus, als een president.”

Sprekend over de invasie door Turkije van Afrin, zei Assad;

“Allereerst is dit een agressie, dit is een bezigheid. Elke Turkse soldaat op Syrische bodem vertegenwoordigt bezetting. Dat betekent niet dat het Turkse volk onze vijand is. Slechts een paar dagen geleden heeft een politieke delegatie Turkije bezocht. We moeten onderscheid maken tussen de Turken in het algemeen en Erdogan. Misschien is hij niet georganiseerd, maar hij is aangesloten bij die ideologie, ik noem het een duistere ideologie.

En voor hem, moest iemand er zich mee gaan bemoeien. Omdat net als het Westen, toen de terroristen de controle over verschillende gebieden verloren, en hiermee feitelijk de agenda van Turkije of het Westen of Qatar of Saoedi-Arabië niet geïmplementeerd werd.Dit is waar het Westen tussenbeide kwam tijdens de recente aanvallen op Syrië, en dit is waar Erdogan door het Westen, voornamelijk de Verenigde Staten, werd aangesteld om zich te bemoeien om de situatie gecompliceerd te maken, omdat zonder deze inmenging de situatie veel sneller zou zijn opgelost.

. Het gaat dus niet om persoonlijke relaties. De kernvraag van de Moslimbroederschap overal ter wereld is om de islam te gebruiken om de controle over de regering in jouw land over te nemen en om meerdere regeringen te creëren met een dergelijke relatie, zoals een netwerk van Moslimbroederschappen over de hele wereld. ”

Op de vraag naar de reactie van het Syrische regime op de Turkse president Erdoğan, die zei dat hij deze week een nieuwe inval in Syrië zal organiseren tijdens een verkiezingscampagne, zei de Syrische president het volgende;

“Eigenlijk heeft Erdogan de terroristen gesteund vanaf het allereerste begin van de oorlog, maar in die tijd kon hij zich verschuilen achter woorden als” het Syrische volk beschermen “,” het Syrische volk steunen “,” de vluchtelingen ondersteunen “,” we zijn tegen de moorden, “enzovoort. Hij was in staat om te verschijnen als een humanitaire president, laten we zeggen.

Nu, vanwege deze omstandigheden, moet hij het masker afdoen en zichzelf als de agressor tonen, en dit is het juiste beeld. Er is dus geen groot verschil tussen het hoofd van het Turkse regime dat zijn troepen naar Syrië stuurt en de steun aan de terroristen; dit is zijn proxy. Dus we vechten al zeven jaar tegen zijn leger. Het verschil tussen nu en dan is het uiterlijk; de kern is hetzelfde.In die tijd konden we niet praten over bezetting – we zouden kunnen praten over het ondersteunen van terroristen – maar deze keer kunnen we praten over bezetting, wat de aankondiging van Erdogan is dat hij nu het internationaal recht schendt, en dit zou het goede deel kunnen zijn van wat hij aankondigt. “