Demirtaş: Bericht over het bezoek van CHP-presidentskandidaat İnce

HDP’s Selehattin Demirtaş, die vandaag werd bezocht door CHP’s Muharrem İnce, gaf een boodschap van solidariteit en sociale verzoening.

De presidentskandidaat Muharrem İnce van de Republikeinse Volkspartij (CHP) heeft presidentskandidaat Selahattin Demirtaş van de Democratische Volkspartij (HDP) bezocht, die sinds november 2016 gevangen zit in de Edirne Gevangenis.

Demirtaş heeft het volgende bericht verzonden na het bezoek.

“Allereerst wil ik mijnheer Muharrem İnce bedanken voor zijn bezoek.

De onrechtvaardige ervaringen in ons land blijven voortduren, ook in het verkiezingsproces. Ik vind het bezoek van de heer Ince zinvol en belangrijk in termen van zowel het blootstellen van deze onrechtvaardigheden in mijn persoonlijke en politieke hoffelijkheid.

Ik en mijn vrienden worden achter de tralies gegijzeld. Buiten (van de gevangenis) is helaas niet anders dan een halfopen gevangenis.

De noodtoestand (OHAL) en de daaraan verbonden voorwaarden, one-voice media, onrechtvaardigheden zoals bedreiging van ontslag en arrestatie, mobilisatie van middelen van de staat voor een enkele presidentskandidaat en profilering van de tegenstanders, maken het onmogelijk om de verkiezingscampagne onder gelijke omstandigheden uit te voeren. Ik hoop dat verkiezingen de weg vrijmaken voor democratie, vrijheden en vrede ondanks deze onrechtvaardige strijd.

Nogmaals, ik geloof dat een constructieve taal en goede manieren van de kandidaten en partijen in de verkiezingscampagne, een belangrijke bijdrage zal leveren aan het wegwerken van sociale polarisatie.

Naast een politieke boodschap voor onze kiezers, is dit bezoek van de heer İnce een voorbeeld van humanitaire solidariteit met politieke hoffelijkheid. Op deze manier, ondanks het feit dat onze politieke opvattingen verschillen, ongeacht wie er aan het einde van de verkiezingscampagne zal winnen, dragen we bij aan sociale verzoening en vredescultuur. Ik wil in het bijzonder mijn blijdschap uitspreken over de heer İnce die vanuit dit perspectief handelt.

Natuurlijk verdienen onze mensen het beste van alles. Ondanks alle obstakels, repressie en uitdagingen, zullen ik en mijn partij HDP onze verkiezingscampagne uitvoeren met dit perspectief, voor een eervolle vertegenwoordiging van de onderdrukten.

Bij deze gelegenheid wens ik succes aan de heer İnce en andere kandidaten, en bedank hem nogmaals voor zijn bezoek en humanitaire solidariteit.

Ik hoop dat de verkiezingen zullen leiden tot goedheid voor ons land en onze mensen. “