Demirtaş: overzeese stemmen zijn bijzonder belangrijk

Selahattin Demirtaş, de presidentskandidaat van de HDP bij de komende verkiezingen op 24 juni in Turkije, roept op tot een versterkte verkiezingscampagne in het buitenland.

Op 24 juni vinden in Turkije geforceerde presidents- en parlementsverkiezingen plaats. De Democratische Volkspartij (HDP) staat onder leiding van oud-voorzitter Selahattin Demirtaş, die sinds november 2016 een politieke gevangene is in de Edirne-gevangenis in het westen van Turkije.

Vanuit de gevangenis stuurde de Koerdische politicus een bericht naar ANF Nieuwsagentschap om degenen die in het buitenland in aanmerking komen aan te spreken. “De bevolking in het buitenland heeft ook een belangrijke missie bij deze verkiezingen. Het organiseren van een verkiezingscampagne is niet alleen een kwestie van kiezers laten stemmen, maar de verkiezingscampagne kan de solidariteit met elkaar helpen versterken terwijl het werk zich blijft uitbreiden,” schrijft Demirtaş.

Bij de komende verkiezingen zijn de buitenlandse stemmen “heel, heel kritisch”, zei Demirtaş. Het biedt een “historische kans om het fascisme in Turkije te verslaan en democratisering te initiëren.” De campagnevoerders moeten daarom een ​​hoge mate van betrokkenheid tonen.

“Alle patriottische mensen en democraten moeten zich voorbereiden op de stemming vanaf 7 juni . Alle stemmen die we van over de hele wereld ontvangen zullen onze positie versterken bij zowel de presidents- als de parlementsverkiezingen. Ik wil iedereen bedanken die betrokken is bij de verkiezingscampagne en ik wens hen veel succes, je zult een groot deel uitmaken van onze overwinning op 24 juni, we zullen zeker winnen.”