We hebben Nationale Eenheid nodig, zegt de voorzitter van het KRG-parlement

De Voorzitter van het Zuid- Koerdische Parlement en Gorran-lid pleit voor een Nationaal Congres.

Dr. Yusuf Mihemed, Voorzitter

van het Zuid-Koerdische parlement uit de Gorran-lijst, sprak met ANF over de algemene verkiezingen gepland voor 12 mei en de politieke crisis die Zuid-Koerdistan en Irak teistert.

Dr. Yusuf Mihemed zei: “Van Khanaqin tot Afrin, het Koerdische volk betaalde een zware prijs. Tegelijkertijd, wanneer we kijken naar wat er gaande is tijdens dit proces, zien we dat het zo snel mogelijk opzetten van een Koerdische Nationale Eenheid meer dan een noodzaak is “.

Het referendum was een vergissing

Dr. Mihemed, sprak over het onafhankelijkheidsreferendum dat vorig jaar werd gehouden, en zei: “Samen met dit referendum verloren we Kirkuk, en tegelijkertijd zijn vele winsten van de Koerdische bevolking verloren geraakt. Dit was een historische fout in Koerdistan. Het Koerdische volk behaalde veel winst tussen de jaren 2014-2016. Met het referendum raakten de tegen een hoge prijs behaalde winsten verloren. Niet alleen in Zuid-Koerdistan verloren we onze veroveringen, we verloren winsten van Khanaqin tot Afrin “.

Pratend over het Nationaal Congres en de Nationale Eenheid, wees dr. Mihemed erop dat “wanneer we kijken naar wat er gebeurde tijdens dit proces en in het verleden, we zien dat de Koerden geen andere vrienden hebben dan de Koerden. De positieve en negatieve situatie van een deel van Koerdistan beïnvloedt ook andere delen. De resultaten van het referendum hadden ook een impact in Afrin. Daarom concludeerde hij – we moeten een Nationaal Congres houden en zo snel mogelijk een Nationale Eenheid oprichten”.