Europese Alevi Confederatie : Alevis zullen HDP ondersteunen

De Europese Alevi Confederatie (AABK) riep op tot een gezamenlijke strijd voor de verkiezingen van 24 juni en kondigde aan dat zij de HDP zullen steunen.

“Alevieten en alle minderheden die zijn weggelaten door de Turks-islamitische synthese worden geconfronteerd met een grote bedreiging”, zegt de verklaring en gaat verder;

” Als de AKP weg is zullen de bloedvergieten stoppen”

“De AKP-regering herhaalt bij elke kans die ze krijgen dat zij de ‘erfgenaam van de Ottomanen’ zijn en volgt een beleid dat bepaalde etniciteiten en sekten begunstigt in overeenstemming met de Turks-islamitische synthese die de Ottomanen heeft gecreëerd. AKP is primair verantwoordelijk voor het bloedvergieten in Syrië, het Midden-Oosten en Koerdistan. De manier om het bloedvergieten te stoppen en staatssteun aan terroristische organisaties zoals ISIS af te sluiten, is de AKP uit de macht te duwen. ”

De verklaring benadrukt dat Erdoğan en de AKP het grootste obstakel vormen voor de broederschap van volkeren en gaat verder:

“We zien een aantal namen die de Alevi gemeenschap verstoren binnen de CHP-IYI Partij-Saadet Partij-alliantie. Wij als de Alevi-maatschappij kunnen het feit dat een primaire dader in het Sivas Bloedbad Temel Karamollaoğlu en Meral Akşener van het nationalistische CHP een coalitie zijn niet slikken. ”

Wij zullen de HDP ondersteunen

De AABK besluit de verklaring met: “Als instelling roepen we onze leden op om samen te vechten met allen die staan ​​voor democratie, secularisme en gelijk burgerschap. Alevieten zullen deel uitmaken van het arbeids- en democratieblok. “