HDP opent verkiezingscampagne in Amed – Diyarbakir

Elke stem voor de HDP is een stem op vrijheid.

Er werd een persconferentie gehouden in de Vedat Aydın conferentiehal in Amed (Diyarbakır), welke het begin van de verkiezingscampagne van de Democratische Volkspartij (HDP) markeerde.

De Coördinatie Provinciale verkiezingen van HDP Amed hebben de organisatiedetails voor de volgende verkiezingen doorgenomen waarin wordt uitgelegd hoe de HDP-campagne zich zal ontwikkelen. De conferentie werd bijgewoond door de pers, provinciale en districtsbestuurders en een groot publiek.

De provinciale covoorzitter van HDP Diyarbakir, Şerif Çamçi benadrukte dat de versnelde verkiezingen van 24 juni “feitelijk het resultaat zijn van zowel de afwezigheid als het bestaan ​​van het huidige regime dat zich in een diepe crisis bevindt.”

Çamçi zei: “De AKP-MHP coalitie zou graag deze verkiezingen willen winnen om de structurering van haar fascistische autoritaire regime te kunnen voltooien. Om deze reden maakt het regime zowel binnenlandse als buitenlandse politieke stappen om de uitkomst te verzekeren die het zou willen zien na deze verkiezingen, kortom, deze verkiezingen zijn het resultaat van het bestaan ​​- afwezigheid van een regime in een diepe crisis “.

Stemlokalen beveiligd

Çamçi ging verder met uitleggen dat “de AKP-MHP-alliantie de HDP als het grootste obstakel op zijn weg ziet en daarom is het de HDP tot een doelwit gemaakt”. De HDP-manager vervolgde: “Om een ​​aanval op onze mensen te voorkomen, zullen we ervoor zorgen dat alle noodzakelijke voorzorgsmaatregelen worden genomen om de veiligheid van zowel de kiezers als onze mensen te waarborgen”.

Geen ander alternatief dan te strijden

Terwijl hij benadrukt dat er geen ander alternatief is dan te strijden, zei Çamçi: “Ongeacht de omstandigheden, zullen we met vastberadenheid en met een hoge moraal en toewijding samen met alle democratische krachten blijven vechten. Omdat we dit als partij verschuldigd zijn aan de bevolking van Turkije, we moeten hun hoop waarmaken en weerstand bieden tot het elimineren van het duistere, onderdrukkende en vernietigende beleid van deze alliantie. We kunnen dus niets anders doen dan strijden”.

De provinciale covoorzitter Çamçi beëindigde zijn toespraak met de woorden: “Elke stem die aan de HDP wordt gegeven, zal een antwoord zijn op de misdaden tegen ons volk; elke stem die aan de HDP wordt gegeven, is een verklaring die we ondanks alle druk niet inbinden. Bij elke stemming op de HDP zal de strijd voor vrouwenvrijheid groter worden. Elke stem die aan HDP wordt gegeven, zal een verklaring van de jeugd zijn voor een betere toekomst. Elke stem die aan HDP wordt gegeven, opent de weg naar vrijheid. We nodigen iedereen uit om hun stem uit te brengen en de HDP te kiezen “.