“Boycott Tourism in Turkey”-campagne gelanceerd in München – Duitsland

In de Duitse stad München werd een kraam geopend met informatie omtrent Turkije en waarom het niet de beste ethische bestemming is.

Het ‘Sara Vrouwencomité’ heeft de campagne “Boycott Tourism in Turkey” gelanceerd door een kraam in München te openen.

Tijdens de actie gaven Sara-leden aan nieuwsgierige passanten uitleg hoe het inkomen uit toerisme in Turkije direct verbonden is met de oorlog tegen de Koerden, niet alleen in Turkije, maar ook in Noord-Syrië en Zuid-Koerdistan (Iraakse Koerdische regio).

Er werd een brochure in verschillende talen opgesteld met de redenen waarom toeristen moeten nadenken voordat ze Turkije als hun vakantiebestemming kiezen. De boycot herinner eraan dat “de Turkse staat een oorlog voert tegen een derde van zijn bevolking, namelijk de Koerden.

Duizenden Koerden werden gedwongen hun huizen te ontvluchten, met geweld uitgezet in de jaren ’90 (toen de oorlog zijn hoogtepunt bereikte) toen het leger meer dan 4.000 van hun dorpen verbrandde. In de jaren 2000 bereikte de oorlog een nieuw niveau: na het afwijzen van alle voorstellen en uitnodigingen om een ​​onderhandelde politieke oplossing te vinden die was gemaakt door de Koerdische bevrijdingsbeweging, nam de Turkse staat deel aan een totale aanval “.

Bij de kraam zijn foto’s te zien van steden die zijn afgebrand door het regime van Erdogan en een spandoek met de tekst “Nee tegen oorlog en dictatuur”.