HDP: bestanden Selahattin Demirtaş’s kandidatuur ingediend

HPD heeft het papierwerk voor de presidentiële kandidatuur van Selahattin Demirtaş ingediend bij de Hoge Raad voor Verkiezingen (YSK).

De covoorzitter Pervin Buldan en parlementsleden van de Democratiche Volkspartij (HDP) deden een beroep op de Hoge Raad voor Verkiezingen (YSK) voor de presidentiële kandidatuur van Selahattin Demirtaş.

Buldan aan het woord: “We hebben het papierwerk voor de presidentiële kandidatuur van de heer Selahattin Demirtaş ingediend bij de YSK. We hebben deze kandidatuur ingediend als de oproep van iedereen die democratie, gelijkheid en vrijheid wil in Turkije, voor degenen die hoop hebben op vrede en de toekomst, voor jongeren en vrouwen, voor mensen van verschillende religies en denominaties.

“Onwettig gevangen gehouden”

Demirtaş is anderhalf jaar gegijzeld in de Edirne-gevangenis. Er is geen veroordeling, dus nadat zijn presidentskandidatuur zeker is, moet Demirtaş onmiddellijk worden vrijgelaten. Zoals de andere kandidaten gelijke en vrije omstandigheden hebben om campagne te voeren, moet Demirtaş deze race onder gelijke omstandigheden voltooien. Demirtaş wordt ten onrechte en onwettig gevangen gehouden en moet zo snel mogelijk worden bevrijd.

“De enige kandidaat met belofte van hoop en vrede”

We zouden willen stellen dat de kandidatuur van Demirtaş erg belangrijk is voor de toekomst van Turkije. De heer Demirtaş is de enige kandidaat die hoop belooft voor de toekomst van Turkije en de vrede voor de mensen. We willen stemmen van 50 miljoen kiezers.”

“De toekomst ligt bij HDP”

Op de vraag: “Wat denkt de HDP over de alliantie van 4 partijen?”, Zei Buldan:

“Er was een bondgenootschap van de natie. Nu zijn er uitspraken dat CHP-SP-IYI Party en DP een nationale alliantie vormen. Deze allianties met uitzondering van de HDP is een grote schande voor de Turkse democratie. Beide allianties zijn rechtse allianties. Ik zou de volgende oproep voor kiezers willen houden: andere partijen hebben zich verenigd in het rechtse kader, de toekomst van Turkije ligt bij de linkse oppositie HDP.

Hoe hard ze ook proberen om HDP onder de drempel te houden, we zullen ons blijven inspannen met ons geloof dat we de kiesdrempel zullen vernietigen. Allianties zijn zeker belangrijk, maar de HDP zit er buiten. We hebben vertrouwen in vrouwen, de jeugd en onze mensen. Degenen die proberen de HDP onder de kiesdrempel te houden, zullen zich schamen in de nacht van 24 juni.”