Duitsers en Koerden gaan de straat op tegen wapenhandel

Vanaf 5 mei zullen er protestmarsen plaatsvinden tegen de Duitse wapenfabrikant Rheinmetall.

De protestmarsen zijn georganiseerd door pro-vredes- en anti-oorlogsorganisaties waaronder Koerdische instellingen, en zijn gericht tegen wapenhandel in verschillende steden. De protestmarsen zullen tussen 5 en 21 mei plaatsvinden.

Covoorzitters van NAV-DEM legden een verklaring af en wezen op de steun van Duitsland aan de Turkse oorlog tegen de Koerden. NAV-DEM zei dat Duitsland een eerstegraads land is dat aan de turkije van wapens voorziet, en bekritiseerde dat de Berlijnse regering dicht bij de Turkse staat stond tijdens de invasie-aanvallen tegen Afrin en de oorlog ondersteunde.

NAV-DEM zei: “Aangezien Duitse tanks worden gebruikt tegen de burgerbevolking in Afrin, vermijdt Duitsland, ondanks het toenemende protest, sancties tegen Turkije. De regering Merkel zou initiatieven moeten nemen om Duitsland de invasieaanval binnen de NAVO te laten veroordelen, maar zij kiezen ervoor om een ​​partner te zijn in de misdaden die de Turkse staat heeft begaan. Ze zijn nog steeds partners. ”

NAV-DEM zei dat de Duitse regering de Turkse staat in slechts 20 dagen voor 4,4 miljoen dollar wapens en uitrusting ter beschikking stelde toen de Turkse staat Afrin aanviel en voegde toe: “Degenen die deze wapens aan de Turkse staat hebben verkocht, zijn partners van deze bloedige misdaden geworden.”

NAV-DEM wees erop dat de Turkse staat ISIS en Al Nusra-bendes verzamelde onder het mom van “Het Vrije Syrische Leger” (FSA), en voegde eraan toe dat de Duitse Leopard 2-tanks werden ingezet voor ISIS en dat deze tanks werden gebruikt bij de plundering van Afrin.

De Duitse regering zou de Koerden moeten steunen

“De regering Merkel is niet op de goede weg”, zei NAV-DEM en verklaarde dat het verkopen van wapens aan de Turkse staat onaanvaardbaar is. NAV-DEM riep de Duitse regering op om zich bij de slachtoffers te voegen en zei: “De Duitse regering zou een Koerdisch beleid moeten hebben, zij zouden een standpunt moeten innemen dat de Koerden bijstaat. Het zijn Koerden die hun kinderen verloren, hun families verloren, die zijn omgekomen. Dit alles werden mogelijk gemaakt met de wapens die de Duitse regering Turkije verkocht, en hun economische en politieke steun.”

NAV-DEM riep om deze redenen op tot meer strijd en verhoogde druk op het parlement en de regering, en riep alle kiezers op deel te nemen aan de 5 maart-marsen naar de wapenfabriek Rheinmetall.

PROTEST KALENDER

Düsseldorf: 5 mei 2018, om 11.30 uur, DGB Haus, Friedrich-Ebert-Straße 34 – 38

Berlijn: 5 mei 2018, om 15.00 uur, S / U Westhafen / Platz vor dem MOA Bogen 5

Berlijn: 7 mei 2018, om 17.30 uur, voor Hotel Maritimin (aandeelhouder in Rheinmettal zal ook geprotesteerd worden)

Berlijn: 8 mei 2018, om 10.00 uur, vóór Hotel Maritim, Stauffenbergstr. 26.

Göttingen: 8 mei 2018, om 19:00, Zentrales Hörsaalgebäude Universität Göttingen, Platz der Göttinger

Sieben 5 (paneldiscussie met de titel “Duitse wapenverkoop – oorlogsuitingen naar het buitenland”)

Stuttgart: 10 mei 2018, om 12.00 uur, voor US-AFRICOM-Stuttgart-Möhring, vredesbijeenkomst tegen Amerikaanse militaire basissen

Münster: 12 mei 2018, om 11:00 uur, stadscentrum / 48143 Müster (paneldiscussie met de titel “Zijn ethische economie en wapenhandel compatibel”)

Stuttgart: 14 mei 2018, om 19:00 uur Welthaus Stuttgart / Charlottenstr. 17 (Paneldiscussie met de titel “Geen genade tegenover de hele wereld”)

Stuttgart: 15-17 mei 2018, protesten tegen de wapenbeurs tussen Messegelände / Messepiazza 1

Stuttgart: 15 mei 2018, 08: 00-09: 00, Landgericht Stuttgart, Olgastr. 2 (“Anderen redden levens – we steunen anderen om te doden” – waarschuwingen tegen het wapenbedrijf van Heckler & Koch)

Stuttgart: 16 mei, 2018, 17:00, Messe Stuttgart, Messepiazza 1 (bijeenkomst om wereldvrede te eisen tegen de wapenbeurs)

De lange Mars

Van 21 mei tot 2 juni zal er een lange mars plaatsvinden in de deelstaat Baden-Württemberg tegen wapenhandel. De mars begint in Oberndof en eindigt in Berlijn.