Demirtaş: We zullen het hebben over het tragische einde van de dictator – Turkije

HDP’s presidentskandidaat Selahattin Demirtaş verklaarde dat zij het enige alternatief zijn en riep iedereen op die de verkiezingssuccessen van 7 juni en 1 november heeft gecreëerd om zich met plichtsbesef en verantwoordelijkheidsgevoel hard in te spannen.

HDP’s gegijzelde Presidentskandidaat Selahattin Demirtaş beantwoordde vragen van het Mesopotamia Nieuwsagentschap in de Edirne Gevangenis via zijn advocaten.

“HDP is het enige alternatief”

Demirtaş benadrukte dat HDP het enige alternatief voor de bevolking van Turkije is: “Wij zijn het alternatief, het alternatief is HDP. Het is niet nodig elders naar alternatieven te zoeken. De gezamenlijke democratische lijn van alle onderdrukten is al samengekomen om de HDP als alternatief te vormen. HDP is vandaag een politieke lijn geworden die veel prominenter is en een hoop voor alle mensen.”

Demirtaş zei ook dat het bezoek van de CHP-parlementsleden strikt voor solidariteit was.

“HDP is ondanks alles sterk genoeg om fascisme te ontleden”

Op de vraag wat de potentiële kracht van HDP bij de verkiezingen is, zei Demirtaş:

“Overweeg dat Erdoğan tijdens een partijbijeenkomst zei:” Begraaf de HDP in de stemmingsrondes “. De orders van Erdoğan zijn niet voor de kiezers, maar voor de strijdkrachten. Het betekent ‘Sta niet toe dat HDP werkt, voorkom dat hun stemmen de kiesdrempel halen’. HDP is een sterke populaire beweging, die het fascisme bij de stembiljetten kan verslaan, ondanks alle onderdrukking, obstakels en ontberingen.

Het is niet ver weg, alles zal duidelijk zijn op 24 juni. Bij deze verkiezingen zal HDP zijn potentieel laten zien door meer dan 20% te halen.

We zullen het hebben over het tragische einde van wannabe dictators en de overwinning van de democratische krachten.”

Op de vraag of iemand van de AKP contact met hem heeft opgenomen, zei Demirtaş:

“Ik had geen direct of indirect contact met AKP-leden. Een tijdje geleden bezocht de parlementaire subcommissie voor gevangenissen Enis Berberoğlu in de gevangenis. Ik stuurde een bericht naar de commissie om ons niet te bezoeken, omdat we ze niet zouden ontvangen. Als ze zo vreselijk graag iemand wilden bezoeken, konden ze de Tarsus en Elazığ gevangenissen bezoeken om de beschuldigingen van foltering ter plaatse te inspecteren. Uiteraard zijn ze niet gegaan.”

HDP’s gegijzelde presidentskandidaat Selahattin Demirtaş roept kiezers op:

“Ik roep iedereen op, vooral de jeugd en de vrouwen die met veel moeite, opoffering en moed de verkiezingsoverwinningen van 7 juni en 1 november hebben behaald om zich met plichtsbesef en verantwoordelijkheidsgevoel hard in te spannen. Overtuig iedereen opnieuw, inclusief je exen! “