Demirtaş: De HDP is de beste verrassing voor de verkiezingen

In een dankbericht voor zijn kandidaatschap, moedigde Demirtaş iedereen aan zich hard in te spannen om deze verkiezingen te winnen.

HDP covoorzitter Pervin Buldan bevestigde in haar openingstoespraak van de verkiezingscampagne van de partij in Amed dat “Selahattin Demirtaş de HDP-presidentskandidaat is. Zoals jullie allemaal weten, wordt hij gegijzeld in Edirne F Type Gevangenis “.

Tijdens de presentatie van de HDP-campagne werd een bericht van de nieuw bevestigde kandidaat Demirtaş gelezen.

Schrijvend vanuit Edirne F Type gevangenis, schreef Demirtaş: “Iedereen zou actief betrokken moeten worden bij de verkiezingscampagne en ik zal proberen je te ondersteunen met de kleine kansen die ik hier heb. We zullen de mooiste verrassing zijn van de verkiezingen van 24 juni ”.

In zijn boodschap zei Demirtaş ook:

“Mijn beste vrienden, ik groet u hartelijk. Ik denk dat wanneer dit bericht aan u wordt voorgelezen, u mij als kandidaat voor het presidentschap van de republiek heeft verklaard met de belofte van een nieuw leven, een nieuwe hoop en een nieuwe toekomst.

Allereerst wil ik mijn grote eer uitspreken dat ik ben geselecteerd. Hoewel ik als politieke gijzelaar in een cel van het F-type wordt vastgehouden, heb je me deze plicht gegeven om te geloven dat ik deze uitdagende missie kan vervullen “.

Demirtaş voegde toe: “Ik wil mijn diepe dankbaarheid betuigen aan de HDP en aan al mijn mensen die in mij vertrouwen en in me geloven, die hun vriendschap, solidariteit en steun tonen.

Ondanks alle repressie, bedreigingen en aanvallen, hebben de miljoenen mensen die mij deze mogelijkheid gaven laten zien dat een cel voor zes miljoen mensen nog niet is uitgevonden. Ik adem al anderhalf jaar met je mee in deze cel. Ik heb geprobeerd om hier de waarden van vrijheid, democratie, gelijkheid, rechtvaardigheid en vrede namens u te vertegenwoordigen.

Bijna elke dag blijven mijn liefde en vertrouwen toenemen ondanks de herhaalde, beledigende, lasterlijke campagnes tegen mij “.

De nieuw genomineerde HDP Presidentskandidaat voegde toe:

“Het lijdt geen twijfel dat dit een zware en oneerlijke verkiezingscampagne zal zijn. Maar we zullen niet terugtreden. Dag en nacht ga je na huis naar huis, straat na straat, dorp na dorp en je zult niet over mij uitleggen, maar over de schoonheid van het nieuwe leven. Je zult uitleggen hoe mooi het is om in vrede te leven, samen, op een broederlijke en gelijkwaardige manier.

“Het lijdt geen twijfel dat dit een zware en oneerlijke verkiezingscampagne zal zijn. Maar we zullen niet terugtreden. Dag en nacht ga je na huis naar huis, straat na straat, dorp na dorp en je zult niet over mij uitleg geven, maar over de schoonheid van het nieuwe leven. Je zult uitleggen hoe mooi het is om in vrede te leven, samen, op een broederlijke en gelijkwaardige manier.

Je zult kalm en vastberaden rondgaan om iedereen uit te leggen hoe we een verschil kunnen maken. Je moet de onderdrukten, vrouwelijke slachtoffers, uitgebuite arbeiders, niet alleen Koerden, maar Alevieten, Armeniërs, Soennieten, Circassians, Arabieren, Roma en meer overtuigen, degenen die elke dag worden beledigd, die elke dag worden genegeerd. Iedereen zou opnieuw van je moeten horen dat deze overval, de plundering, de corruptie, de omkoperij kan worden gestopt “.

Demirtaş wees erop dat “in deze korte verkiezingscampagne iedereen actief zou moeten werken. Ik zal proberen je vanaf hier te ondersteunen, ondanks de kleine kansen die ik heb. U zult zien dat we de mooiste verrassing zullen zijn van de verkiezingen van 24 juni. Als je wordt gevraagd: ‘Wie ga je ondersteunen in de tweede ronde’, zeg dan met veel vertrouwen: ‘We zullen Demirtaş in de tweede ronde ondersteunen’. Geloof het en laat het gebeuren. Overweeg tijdens de campagne niet om onze burgers van alle partijen te omhelzen. CHP, AKP, MHP, Goede Partij, Saadet Partij, Hüdapar. Jullie zullen degenen zijn die een einde maken aan de polarisatie die samenleven tot een hel maakt. Dit is waardevoller dan het winnen van de verkiezingen voor ons. Vergeet dat nooit. Sta nooit provocaties toe “.

Demirtaş ging verder door te zeggen: “Bereid je voor op de meest vreugdevolle, meest enthousiaste overwinning. We gaan resoluut en getrouw naar het vestigen van een leven van vertrouwen, vrede en welvaart.

Wij vertrouwen onszelf, onze medewerkers. Ik wil dat iedereen er zeker van is dat we een grote democratie zullen opbouwen, hand in hand met de mensen.

Alle andere leidinggevenden van politieke partijen, die doen alsof we er niet zijn en ons proberen onder de drempel te houden, zullen zich schamen voor deze attitudes. Omdat de HDP, die je probeert uit te sluiten en te vernietigen, al zijn grootste alliantie heeft gesloten met onderdrukte volkeren. Er is nu één echt alternatief voor de twee bestaande allianties. En dit alternatief is de HDP. Stap op HDP!

Tot slot wil ik al mijn mensen, mijn collega’s, de partijen, niet-gouvernementele organisaties en bewegingen bedanken voor hun steun.

Nu nodig ik iedereen uit om de verkiezingscampagne te starten. We zullen winnen, we zullen winnen. Geloof het en laat dit gebeuren. Namens alle politici in de gevangenis breng ik mijn diepste liefde en respect naar jullie toe “.