Naamloos

Wat er in Afrin gaande is, is wreed – verkeerd – tragisch – onrechtvaardig – en illegaal.

Turkije is letterlijk bezig met het annexeren van Afrin … en naast de barbaarse manier waarop ze het doen – is dit natuurlijk volledig tegen de internationale wetten en systemen die de VN zijn opgericht om te beschermen.

Dus wat betekent dit? het einde van een mogelijkheid om ons te wapenen tegen zowel schendingen van de mensenrechten en internationaal recht? – en daarmee de mogelijkheid dat overal ter wereld oorlog en gruweldaden worden gepleegd zonder tegenwerking? of is dit eindelijk het moment waarop we zeggen: als regeringen geen oplossingen kunnen bieden – en zelfs deel uitmaken van het probleem – dan is het tijd voor de rest van ons persoonlijk, en als een civiele maatschappij om te handelen en verandering te brengen.

Wat er in Afrin in het bijzonder gaande is – en in de bredere regio in het algemeen is wreed – verkeerd – tragisch – onrechtvaardig – en illegaal. Het is niet verwarrend of onduidelijk – het wordt eigenlijk niet duidelijker – het is duidelijk .. en iemand moet echt gek of onverschillig zijn – of gewoon zijn ogen sluiten om niet te begrijpen en geen partij te kiezen en niet te proberen iets te doen dat in ieders eigen kracht ligt – in plaats van onze hoofden te draaien of onze armen in de lucht gooien zeggen dat het aan anderen is om te handelen – terwijl we meer salarissen en overige zaken eisen van de regering zodat we afhankelijk blijven om te overleven …

Het minste wat we kunnen doen is ons verzetten en ons uitspreken – en ons hopelijk concentreren en proberen te begrijpen wat we nog meer kunnen doen.

Auteur: Peter Slemani

Vertaling: Koerdisch Nieuws