SDF zullen in coördinatie met het Iraakse leger opereren

Syrische Democratische Krachten (SDF) zullen de operatie tegen ISIS in Deir Ez Zor uitvoeren in coördinatie met de coalitietroepen en het Iraakse leger.

Dinsdag hebben de Syrische Democratische Krachten (SDF) middels een persconferentie aangekondigd dat ze de Operatie Cizire Storm die ze gepauzeerd hadden als gevolg van de aanvallen van de Turkse staat tegen Afrin, opnieuw opstartten.

SDF-commandant Haşim Mihemed van de operationele coördinatie verklaarde dat ISIS nieuw leven is ingeblazen nadat de operatie was onderbroken.

Mihemed sprak met ANHA en wees op de gevaarlijke verandering in demografie in Syrië als gevolg van overeenkomsten tussen Rusland en de Turkse staat.

Haşim Mihemed verklaarde dat met een geheime overeenkomst, de Turkse staat de bendes onder haar controle heeft verwijderd van het platteland van Damascus en Oost-Ghouta in ruil voor de invasie van Afrin.

SDF-commandant Mihemed verklaarde dat de Turkse staat, met goedkeuring van Rusland, Afrin aanviel met diverse soorten verboden zware wapens en voegde eraan toe dat er bloedbaden zijn gepleegd tegen de burgerbevolking.

Mihemed zei: “We besloten om de Operatie Cizire Storm te pauzeren en een aanzienlijk deel van onze troepen over te dragen aan het Afrin-verzet om op te komen tegen de barbaarse aanvallen en vuile praktijken van de Turkse invasie.”

De SDF-commandant benadrukte dat de aanvallen van de Turkse staat tegen Afrin ISIS-bendes het meest hebben gediend en voegde daaraan toe dat ISIS in de pauze van de operatie in staat was om te recupereren en te reorganiseren.

Commandant Haşim zei: “Dientengevolge hebben de bendes onlangs veel aanvallen uitgevoerd op de posities van onze strijders.”

SDF-commandant Haşim Mihemed gaf ook belangrijke informatie over hoe de herstelde operatie Cizire Storm zich zal ontwikkelen. De operatie zal worden uitgevoerd in coördinatie, met luchtsteun van internationale coalitietroepen en deelname van het Iraakse leger.

Commandant Haşim Mihemed zei ook dat er dinsdag duidelijke uitspraken zijn gemaakt in de persverklaring, en voegde eraan toe: “We hadden gisteren al aangekondigd dat de operatie zal worden uitgevoerd in coördinatie met de coalitietroepen en het Iraakse leger. Omdat er verschillende ISIS-kampen zijn langs de Iraaks-Syrische grens. ISIS voert aanvallen uit in Irak en Syrië vanuit deze militaire locaties en hoofdkantoren. Daarom geloven we dat het gezonder zal zijn om de operatie uit te voeren in coördinatie met het Iraakse leger, en we hebben dienovereenkomstig stappen ondernomen.”