PAK: We zijn klaar voor de Koerdische Nationale Eenheid

Voorzitter Özçelik onderstreept de behoefte aan “Koerdisch verkiezingsblok”.

Voorzitter Mustafa Özçelik van de Partij van de Vrijheid Koerdistan (PAK) werd geïnterviewd door Mesopotamian Nieuwsagentschap (MA).

Özçelik zei dat de AKP-MHP-alliantie moet worden tegengegaan bij de verkiezingen van 24 juni, maar hij waarschuwde dat “we ons moeten verzetten tegen deze alliantie als Koerden en Koerdistan moeten verzetten tegen deze alliantie. Maar we moeten heel voorzichtig zijn en ervoor zorgen dat onze mensen niet op de CHP of de Iyi Parti (Goede Partij) stemmen omdat deze partijen nauwelijks zuiver zijn “.

Özçelik zei dat Koerden, waar ze zich ook bevinden ,in Turkije, Iran, Irak en Syrië, een eenheidsfront zouden moeten vormen. Eenheid, zei hij, zal de Koerden veel meer sterkte geven.

Özçelik zegt dat voor deze nieuwe noodzakelijke alliantie de basis voor een nationale alliantie uiteindelijk moet worden gelegd, inclusief Kirkuk en Afrin (die onlangs door Turkije zijn binnengevallen).

‘We zijn klaar voor samenwerking’

Özçelik zei: “Wij als PAK willen heel duidelijk stellen dat we klaar zijn om een ​​alliantie aan te gaan met een partij die onze minimale nationale democratische eisen accepteert. Aan degenen die onze eis accepteren, die ‘nee’ zeggen tegen oorlog en de Noodtoestand (OHAL), zij die vrijheid, democratie, rechtvaardigheid verdedigen, zeggen we dat we klaar zijn om samen te werken om de resultaten bij de verkiezingen te maximaliseren “.

Özçelik beëindigde het interview door te zeggen dat de voorstellen van een “Koerdisch verkiezingsblok” de basis voor een alliantie op de lange termijn zouden versterken.