Panahi’s nicht eindigt haar leven na executiebevel

Nadat werd aangekondigd dat Ramin Hossein Panahi zal worden geëxecuteerd, heeft zijn nichtje Nîştiman Hossein Panahi zichzelf opgehangen.

De Koerdische politieke gevangene Ramin Hossein Panahi’s broer Emced Hossein Panahi heeft gisteren een verklaring afgelegd en zei: “Mijn broer is vandaag naar een eenzame cel verplaatst. Volgens de beslissing van de rechtbank wordt mijn broer donderdag geëxecuteerd.”

Panahi wordt momenteel vastgehouden in de Sine Prison. Kort nadat het werd aangekondigd dat hij donderdag door de Iraanse regeringstroepen zal worden geëxecuteerd, heeft Panahi’s nicht Nîştiman Hossein Panahi zichzelf opgehangen.

Panahi, oorspronkelijk afkomstig uit Sine, werd op 23 juni 2017 in een gewonde staat gevangen genomen. Hij werd dagenlang gemarteld en werd ter dood veroordeeld wegens “het tarten van Allah en lid te zijn van een gewapende organisatie”.

Veel organisaties en NGO’s hebben verklaringen afgelegd waarin het Iraanse regime wordt opgeroepen om de uitvoering onmiddellijk te stoppen, maar het regime heeft niet gereageerd.

Er zijn campagnes gelanceerd op sociale media met de hashtag #RaminHoseinPanahi om de uitvoering van de executie te stoppen.