Enige kandidaat niet gekozen voor premier – Armenië

 Oppositieleider Pashiniyan ontving niet genoeg stemmen.

Oppositieleider Pasjinjian die tien jaar premier was in Armenië was een van de drijvende krachten achter de protesten tegen Serzj Sarkisian. Naar aanleiding van de protesten kondigde Sarkisian vorige week zijn vertrek aan. Tegenstanders verweten hem onder meer dat hij te lang aan de macht probeerde te blijven.

De Armeense oppositieleider Nikol Pashiniyan ontving slechts 45 stemmen die niet voldeden aan de 53 die moest worden verkozen tot interim-premier.

Het Armeense parlement, bestaande uit 105 afgevaardigden, gaf Pashiniyan onvoldoende steun, wat aantoont dat het land op onbekende wateren vaart.

Oppositie-plaatsvervanger Nikol Pashinian, die de protestacties in Armenië wekenlang leidde, had gezegd dat het land in een “politieke tsunami” zou verkeren als het Parlement hem niet als premier zou kiezen.