Drie kinderen gedood, zeven gewond door een explosie in Jasser Abyed – Syrië

Door de explosie, die plaatsvond in de buurt van Jasser Abyed ten zuidwesten van de stad Al-Hasakah, zijn drie kinderen gedood en raakten 7 kinderen gewond.

Een explosie vond plaats om 11:45 lokale Rojava-tijd in de buurt van de stortplaats bij een witte brug ten zuidwesten van de stad Al-Hasakah. De stad ligt vlak ten zuiden van Syrisch etnisch Koerdisch gebied en wordt bevolkt door Arameeërs, Arabieren en Koerden

Volgens het nieuwsagentschap Hawar (ANHA) speelden een aantal kinderen in het gebied toen het explosieve apparaat afging. Volgens de eerste telling zijn drie kinderen om het leven gekomen en zeven gewond geraakt.

De kinderen werden naar ziekenhuizen in de stad Al-Hasakah gebracht.

Volgens de gegevens van al-Hasakah ziekenhuizen zijn de kinderen die hun leven verloren hebben “Hamoud Ahmad Hussein (6), Saleh al-Shihada (10), en Muna Sadiq (10).

De gewonden zijn “Hussein Ahmad al-Hussein (9), wiens rechterbeen is geamputeerd, Gazala Mahmoud al-Khider (10) gewond door granaatscherven in de hersenen, Hajer Ahmad (11), Majed al-Hussein (10), Khoula Abd Salmo (13), Reen Shihada (15). de identiteit van de andere kinderen is nog niet bekend.

Volgens medisch personeel in al-Hasakah ziekenhuizen is de toestand van de gewonde kinderen kritiek.