De Coalitie bevestigt haar steun en vertrouwen in de SDF

De coalitie bevestigde haar steun en vertrouwen in de Syrische democratische strijdkrachten in de operaties om de laatste ISIS-gebieden in Noordoost-Syrië te ontruimen.

De Amerikaanse woordvoerster Heather Nauert legde een persverklaring af over de lancering van operaties om de laatste ISIS-bolwerken in Syrië te bevrijden.

Tijdens een persconferentie op dinsdag bevestigden woordvoerders dat de Syrische Democratische Kracht (SDF) terug zou keren naar offensieve operaties tegen ISIS in de Midden Eufraat Vallei. “ISIS heeft een belangrijke aanwezigheid nabij de Iraakse grenzen, van waaruit het een veilige haven wil behouden om aanvallen over de hele wereld te plannen en zijn grondgebied in Syrië en Irak uit te breiden”, zegt Leilwa Abdullah, woordvoerder van de al-Jazeera Storm-campagne en Ahmad Abu Khawlah, commandant van de militaire raad van Dayr Az Zawr. “De komende weken zullen onze heldhaftige troepen deze gebieden bevrijden, de grens tussen Irak en Syrië veiligstellen en de aanwezigheid van ISIS in Oost-Syrië definitief beëindigen.”

De verklaring van het Ministerie van Buitenlandse Zaken zei: “De focus van de SDF op IS is van cruciaal belang voor het bereiken van de blijvende nederlaag van de criminele terroristische organisatie die nog steeds een bedreiging vormt voor alle landen.”

“We blijven naast onze partners staan ​​en zorgen voor het verwijderen van ISIS-terroristen op alle terreinen”, zei generaal-majoor James Jarrard, commandant-generaal van de Speciale Eenheden. “Dit is een belangrijke mijlpaal in het bewerkstelligen van duurzame stabiliteit in zowel Irak als Syrië.”

De persverklaring ging verder; “Sinds 2016 hebben Coalitie Krachten gewerkt door, met en via SDF-partners om grondgebied terug te vorderen van ISIS in Syrië. Ondanks aanzienlijke verliezen behoudt ISIS de mogelijkheden om aanvallen op de regio en het thuisland van de Coalitie te plannen en coördineren.

De Gecombineerde Gemeenschappelijke Task Force – Operation Inherent Resolve, vertegenwoordigt 71 landen en vier internationale organisaties, zet zich in voor de nederlaag van ISIS in aangewezen gebieden in Irak en Syrië en stelt de voorwaarden voor vervolgoperaties om de regionale stabiliteit te vergroten.”