SDF herstart Deir ez-Zor-operatie

Syrische Democratische Krachten (SDF) hebben aangekondigd dat ze de Operatie Cizire Storm die tijdens de Turkse invasie-aanvallen tegen Afrin was onderbroken opnieuw opstartten.

De operatie op het platteland Deir ez-Zor was op 9 september 2017 van start gegaan, maar de SDF had besloten de operatie te onderbreken toen de Turkse staat op 20 januari invasie-aanvallen tegen Afrin lanceerde.

De SDF hield vandaag een persverklaring en kondigde aan dat de operatie weer van start gaat. De aankondiging werd voorgelezen door de woordvoerder van de Operatie Cizire Storm, Lilwa Ebdullah en commandant Ehmed Ebu Xewla van de Militaire Raad Deir ez-Zor.

Volgens de verklaring heeft de Militaire Raad van Deir ez-Zor besloten de Operatie Cizire Storm te voltooien.

Enkele hoogtepunten uit de verklaring waren: “Als de Deir ez-Zor militaire raad, een deel van de Syrische democratische strijdkrachten, kondigen we aan dat we hebben besloten om de operatie Cizire Storm te voltooien. We zullen ISIS-terreur bestrijden in naam van de Syrische volkeren en de mensheid. ”

Commandanten van de Operatie Cizire Storm verklaarden dat ISIS-bendes zich vestigden in verschillende gebieden langs de Iraakse grens en zei: “Op deze manier probeert ISIS hun aanwezigheid in de regio te vergroten.”

De commandanten verklaarden dat ISIS onlangs opnieuw is begonnen aan te vallen vanuit de posities die zij bekleden.

De Militaire Raad kondigde aan dat ze alle gebieden ten oosten van Deir ez-Zor zullen bevrijden en vervolgden:

“Tegen deze invasiepogingen, als de Militaire Raad van Deir ez-Zor, kondigen we aan dat we de resterende gebieden zullen ontdoen van de aanwezigheid van ISIS. Onze troepen hebben op hoog niveau voorbereidingen getroffen om dat doel te bereiken.

We kondigen onze mensen aan dat de afrondingsfase van de operatie Cizire Storm is gelanceerd met medewerking van de strijdkrachten van de Internationale Coalitie.

In deze fase zullen onze strijders alle gebieden ten oosten van Deir ez-Zor bevrijden en de Iraaks-Syrische grens bevrijden van de dreiging van ISIS-terreur.

In de laatste fase van de operatie zal het Iraakse leger ook onze strijdkrachten ondersteunen.

Ons doel is om de regio van ISIS-bendes te ruimen en een democratisch Syrië op te bouwen.”