Inwoners van Afrin en Shehba protesteren tegen de Turkse invasie

Inwoners van Afrin en Shehba kantons van Rojava protesteren tegen de Turkse invasie in het noorden van Syrië.

Massa’s mensen lopen een mars in het Shehba-kanton Rojava in het noorden van Syrië, uit protest tegen de invasie, demografische verandering en misdaden gepleegd door het Turkse leger en geallieerde bendes in het kanton Afrin.

Grote aantallen mensen verzamelden zich vanochtend in het dorp Tal Qerah en begonnen een mars te lopen naar het Serdamkamp in het dorp Sosin.

De demonstranten houden vlaggen van YPG / YPJ (Volks-/Vrouwenbeschermingseenheden), vrouwenorganisatie Kongreya Star en posters van de Volksraad van het kanton Shehba, en spandoeken met de tekst: “Rusland en Turkije zijn medeplichtig aan de verdeling van Syrië en de demografische verandering in Afrin en Ghouta” , “Antep Raad is de raad van verraders”, “Stop met het binnenvallen, stop de misdaden van de Turkse staat tegen burgers in Afrin” en “We veroordelen de aanslagen van de Turkse staat en de internationale stilte”.

De protestdemonstratie gaat door.