PYD covoorzitter: We zullen de Turkse indringers uit Afrin verdrijven

Shahoz Hesen en Metin Rhawi spraken over het verzet van de mensen in Rojava.

PYD-co-voorzitter Shahoz Hesen en Metin Rhawi van de Europese Assyrische Unie spraken op een openbare bijeenkomst georganiseerd in Stockholm, Zweden.

De bijeenkomst vond plaats in het Arbeiders Training Centrum (ABF) en vertegenwoordigers van de Koerden uit alle vier delen namen deel. Hesen heeft de deelnemers geïnformeerd over de recente ontwikkelingen in Rojava, terwijl Rhawi heeft verteld over zijn recente bezoek aan Rojava. Beiden beantwoorden vragen van de toeschouwers.

Hesen zei dat er in Rojava een stevig politiek en militair verzet tegen de binnenvallende Turkse troepen was en dat de strijd door zal gaan tot de bezetters uit de stad zijn verdreven.

In de herinnering aan het feit dat Afrin moorden en plunderingen onderging door Turse bombardementen en de bondgenoten van Turkije, al-Nusra, Ahraru Sam en DAESH, uitte Hesen harde kritiek naar Rusland omdat het het luchtveld opende waardoor de bezetting kon plaatsvinden.

Rusland hielp, maar Europa zweeg

Hesen, die zei dat de Turkse staat en de DAESH-bendes Afrİn konden binnengaan dankzij de luchtsteun waarin Rusland controle had, heeft ook kritiek geuit op de Europese Unie en de westerse landen omdat ze zwijgen over de bombardementen en moordpartijen van de Turkse staat.

Hesen zij: “De Turkse staat heeft de krachten gebombardeerd die met het regime werken.” We besloten terug te trekken, omdat de Turkse staat de afgelopen dagen de luchtaanvallen intensiveerde.

Turkije bombardeerde het Afrin-ziekenhuis. Ongeveer 50 burgers verloren hun leven. We besloten om ons terug te trekken om grotere bloedbaden te voorkomen “.

Hij zei dat de terugtrekking niet betekende dat zij het verzet en de strijd opgeven. Inderdaad, dat besluit werd genomen om de veiligheid van de burgerbevolking te waarborgen, zei Hesen.

“Dit betekent niet dat we Afrin aan de Turkse staat en de DAESH-bendes zullen overlaten. De strijd en het verzet zullen voortduren tot de indringers uit Afrin zijn verdreven”, zei hij.

Het project ‘Broederschap onder mensen’ staat nog steeds op de rails

Het democratische en egalitaire systeem in Rojava ervaart steeds meer de vijandigheid en aanvallen van het Turkse, Arabische chauvinisme, de politieke islam en het sektarisme, die het project van de broederschap onder het volk willen vernietigen.

“Dit project is op de been en verzet zich tegen het systeem in de kantons” zei Hesen en vervolgde: “Als het niet om dit project zou gaan, zou het niet mogelijk zijn geweest om een ​​systeem te weerstaan ​​en op te bouwen tegen de status-quo-krachten daar “.

Sommige mensen in Rojava werken met de vijanden

Om antwoord te geven op het feit dat sommige oppositiepartijen beweren dat ze geen toestemming hebben gekregen om te werken, zei Hesen: “Ze accepteren het systeem en de wet niet. Sommige mensen van Rojava werken samen met de vijanden. Ze vestigden hun vergadering in Antep. Ze willen het onderdrukkende Turkije systeem in plaats van het democratische systeem in de Noord-Syrische Federatie en werken samen met Turkije en nemen deel aan de aanvallen tegen Rojava “.

Metin Rhawi van de Europese Syrische Associatie zei dat de Assyrische-Syrisch-Chaldeeën een minderheid vormen en onderdrukt zijn in Syrië. Hij voegde eraan toe dat zij de zijde van hun zuster, het Koerdische volk, hebben gekozen en niet de islamisten die zichzelf het regime en de oppositie noemen.

Een federale structuur voor Syrië zal het meest effectieve en levensvatbare alternatief bieden voor alle minderheidsgroepen, zoals de Assyriërs, zei Rhawi, die eraan toevoegde: “Inderdaad, een dergelijk systeem zal een levensvatbaar alternatief zijn voor Koerden, Assyriërs en andere minderheden die worden aangevallen”.

Samen tegen de bezettingsplannen van Turkije

Rhawi zei dat het geen geheim was dat de Turkse staat samenwerkte met de DAESH-bendes om te voorkomen dat Koerden een status in Syrië zouden krijgen, en benadrukte het belang om samen optreden tegen de Turkse bezetting en aanvallen tegen de Koerdische, Assyrische, Syrische en andere minderheden in Syrië.