KNK veroordeelt aanval op Kamran Berwarî

Het Nationaal Congres van Koerdistan (KNK ) veroordeelt de aanval op Kamuran Berwarî.

KNK, lid van het Nationaal Congres Koerdistan en kandidaat van de Nieuwe Generatie Duhok veroordeelde de aanval op Kamran Berwarî en zei: “De mensen en krachten die deze aanval hebben uitgevoerd, zijn laf en ontoereikende krachten in de politiek.

KNK merkt op dat het geweld en de aanval politieke tekenen zijn van nederlaag en despotisme. Zij verklaren dat diegenen die alternatieve politiek vreesden deze met gewelddadige politiek probeerden te verwijderen door hun toevlucht te nemen tot geweld, hun macht te versterken en zichzelf op te leggen aan het volk. We zien aanvallen op politici als een dictatoriale regime en een bedreiging voor de democratie. 

Aan het einde van de verklaring roept KNK de Koerdische bevolking van Başûrê op, vooral de bevolking van Behdinan, “zich niet te onderwerpen aan geweld en aanvallen”. KNK benadrukte dat Kamuran Berwarî behouden moet blijven.