Iraaks parlementskandidaat aangevallen in Zuid-Koerdistan

Terwijl de Iraakse parlementsverkiezingen naderen (ze staan ​​gepland op 12 mei), werd een kandidaat voor de Lijst ‘Nieuwe Generatie’ aangevallen door een menigte tijdens een partijcampagne afgelopen zaterdag in Duhok.

Kamuran Berwari raakte gewond aan het hoofd, terwijl de aanvallers vluchtten nadat ze omringd waren door de mensen bij de kandidaat.

Berwari werd vervolgens naar het ziekenhuis in Duhok gebracht, en herstelde later op de avond.

De Lijst Nieuwe Generatie bestaat uit kandidaten die behoren tot Tevgera Azadi, Beweging Nieuwe Generatie en Democratisch Volksfront.

Het Iraakse leger had verklaard dat ze afgelopen december de Islamitische Staat hadden verslagen, maar het geweld in het land is allesbehalve voorbij. Verder beweren mensen dat politici hun eigen interesses vervullen in plaats van die van het volk.

In Zuid-Koerdistan is er een campagne gestrart om kiezers op te roepen hun voorkeur te geven aan partijen die duidelijk hun verzet hebben geuit tegen de bezetting door het Turkse leger van Zuid-Koerdistan.

Er zijn 325 parlementszetels om te vullen en partijen bereiden zich voor om deze verkiezingen te veroveren.