Armeense Republikeinse Partij zal geen parlementskandidaat voorstellen

Na het aftreden van premier Sarkisyan zal Armenië nieuwe verkiezingen houden.

De woordvoerder van de Armeense Republikeinse partij, Eduard Sharmazanov, heeft bevestigd dat zijn partij “besloten heeft geen kandidaat voor de premier te nomineren bij de geplande parlementsverkiezingen”.

Sharmazanov zei dat het besluit is genomen nadat rekening is gehouden met de situatie in de binnenlandse politiek en dat de partijen hebben besloten dat de prioriteiten, de belangen, de veiligheid en de stabiliteit van de staat zijn.

Sharmazanov voegde toe dat alle kandidaten hun programma’s zouden bespreken en hun posities zouden toelichten tot de stemming.

Het Armeense parlement heeft 105 zetels. Op dit moment zijn er 58 afgevaardigden van de regerende Armeense Republikeinse Partij, 31 van het Tsarukyan-blok, 9 van de Elk (exit) -groep en 7 afgevaardigden van de Dashnak-partij.

Wat is er gebeurd?

Serj Sarkisyan kondigde na 11 dagen van protesten en demonstraties in het land zijn ontslag aan op maandag 23 april. Er werd geprotesteerd tegen Sarkisyan die de rol van premier op zich nam, na twee termijnen als president. De oppositie spreekt van machtsmisbruik.