HPG heeft details vrijgegeven over de recente acties tegen de Turkse bezetting

Verschillende Turkse legerposities zijn in de afgelopen drie dagen door de HPG vernietigd.

Het HPG-perscommunicatiecentrum (HPG-BİM) zei dat “om de Turkse staatsbezettingsoperaties tegen Zuid-Koerdistan tegen te gaan, zij de Şehit Agirî en Şehit Pîroz Revolutionaire Aanvallen” hebben gelanceerd.

HPG heeft ook informatie verstrekt over de acties die het heeft ondernomen tegen het Turkse leger in enkele regio’s, met name Lêlîkan.

Vrijdag meldde het HPG-BİM dat nadat een patrouille van acht guerrilla’s het vuur openden op de heuvel Lêlîkan, werden zeven locaties verwoest en 34 soldaten werden gedood.

De verklaring over deze acties luidt als volgt:
“Onze troepen zijn op 27 april om 12 uur een uitgebreide actie gestart tegen de binnenvallende troepen op de heuvel Lêlîkan. De vijandelijke posities werden aangevallen met een 8-guerrilla patrouille en op andere posities door twee afzonderlijke guerrillapatrouilles. De posities van de vijand werden vernietigd als gevolg van effectieve aanvallen. 7 locaties op de heuvel werden volledig vernietigd en 34 vijandige soldaten werden gedood. Na de actie bombardeerde het bezettende Turkse leger de regio met gevechtsvliegtuigen, kernkoppen en mortieren”.

Op dezelfde dag werd rond 6.00 uur gemeld dat guerrillastrijders een actie voerden tegen vijandelijke troepen op de Xeregol-heuvel van Çukurca (Çele), district Hakkari.

HPG-BIM heeft de volgende informatie over deze actie gedeeld:
“Twee posities werden vernietigd in deze acties, na lange schermutselingen, maar het aantal dode en gewonde soldaten is niet vastgesteld”.

Het HPG-BİM verklaarde ook dat op 27 april om 9.20 uur een actie werd ondernomen tegen de bezetter die zich op de top van Elişêr, district Hakkari in Yüksekova (Gever) bevond.

De verklaring gaat verder:
“In deze actie werden vijandige posities op de heuvel met succes aangevallen, twee posities werden vernietigd, waaronder een met een zwaar A4 wapen en drie soldaten werden gedood”.

Vrijdag werd een guerrilla actie uitgevoerd in Cizre. Er werd gemeld dat een soldaat werd gedood in de actie.

De details zijn als volgt:
“Op 27 april hebben onze troepen, die de Revolutionaire Aanvallen van Sehit Delal en Martelaar Besta uitvoerden, een moordaanslag gepleegd op een eenheid van het bezettende Turkse leger in Girê Cizirê, district Cizre (Şırnak). In deze actie was één vijandelijke soldaat gedood.

Het HPG-BİM verstrekte ook de volgende informatie met betrekking tot guerrilla acties op 26 april:
“Om 11.45 uur voerden de YJA Star-troepen actie tegen de bezetting van het binnenvallende Turkse leger op de heuvel van Lêlîkan, gelegen aan de zuidelijke grens van Koerdistan. Een soldaat werd gedood en drie soldaten raakten gewond tijdens deze actie nadat de vijandelijke posities succesvol zijn aangevallen.

Na de actie bombardeerde het bezettende Turkse leger het gebied van Xakurkê met mortieren.

Om 13.00 uur voerden onze troepen actie tegen een groep bezettende Turkse troepen in het gebied Tepê Sor van Hakkari’s Çel (Çukurca) in het district Deştanê. De posities van de vijand kwamen onder vuur te liggen, maar we konden het aantal dode en gewonde soldaten niet vaststellen”.