De stad Ehrez opent deuren voor vluchtende inwoners Afrin

Door Turkije gesteunde milities bezette twee jaar geleden Ehrez en de bevolking werd verdreven. Nu opent de bevolking in de Shehba-regio haar deuren voor de vluchtende inwoners uit Afrin.

De stad Ehrez werd twee jaar gelden bezet door de door Turkije gesteunde Jabat al-Nusra. Vervolgens nam de ISIS de stad over en was verantwoordelijk voor een reeks aan gruweldaden jegens de plaatselijke bevolking. Veel mensen vluchtten uit de regio naar Afrin, waar ze met open armen werden verwelkomd. Zij keerden terug toen Ehrez werd bevrijd door SDF.

“Nu is het onze beurt om mensen uit Afrin te helpen”

De co-burgemeester van de stad, Hemze Çawîs, herinnerde eraan dat het Ehrez-gebied in 2016 door de revolutionaire krachten was bevrijd: “Toen we moesten vluchten, zijn we naar Afrin gevlucht, We hebben alles gekregen wat we nodig hadden.Nu hebben we ongeveer 40.000 mensen van Afrin, en ze zullen alles krijgen wat ze nodig hebben.”