Bezittingen van gesloten media-instellingen worden verkocht door Turkse staat

De bezittingen die toebehoren aan de abrupt gesloten media-instellingen zoals DİHA, JİNHA, Azadiya Welat en Azadî TV zijn te koop gesteld door de Turkse staat.

Het spaarverzekeringsfonds (Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu – TMSF) heeft machines, uitrusting en vaste activa van 11 media-instellingen die onder de noodtoestand abrupt werden gesloten,ingenomen. Onder de media-instellingen bevinden zich Dicle Nieuwsagentschap(DİHA), Jin Nieuwsagentschap (JİNHA), Azadiya Welat krant, Azadî TV en de krant Bizim Kocaeli.

De bezittingen van DİHA zijn gewaardeerd op 905 Liras en het Amed-bureau van Jinha op 4.536 Liras. De bezittingen van Azadi TV werden geschat op 245.000 Liras- en die van de Bizim Kocaeli-krant op 176.000 Liras.

De geüsurpeerde bezittingen bij inschrijving verkocht via offertes die tot 30 april zijn ingediend. Als er meer dan één aanbieding voor een bepaald object is, vindt op 4 mei een veiling plaats onder bieders.