“We hebben een belofte gedaan aan de kinderen van Afrin, Sur, Cizir, Bradost”

Guerrilla’s spraken over de operatie van de Turkse staat in Bradost en zeiden: “Zolang we hier zijn, zullen de indringers niet gemakkelijk rusten. We hebben een belofte gedaan aan de kinderen van Afrin, Sur, Cizir en Bradost om ons land te verdedigen.”

Guerrilla’s spraken met ANF Nieuwsagentschapover de operatie die de Turkse staat op 5 april 2018 in de regio Bradost lanceerde. Guerrilla’s in de operatiecentra wezen erop dat de invasies van Afrin en Bradost zich onder dezelfde mentaliteit hadden ontwikkeld. De guerrilla’s zeiden dat het ware doel van de Turkse staat is om een nieuwe status voor zichzelf boven de Koerden te creëren en dat ze de indringers niet zullen laten rusten.

Wij zullen overwinnen

YJA Star guerrilla Silîwa Şoreş sprak met de ANF, erop wijzend dat ze jets met DShK kanonnen bestrijden en verklaart dat ze de overwinning zullen behalen. Şoreş zei dat de Turkse staat streeft naar een uitgebreide operatie in heel Koerdistan en overal aanvallen: “Deze operatie is begonnen in de gebieden Afrin, Botan, Garzan, Amed en Dersim. Meest recent voerden ze een operatie uit tegen het Xakurkê-gebied. Ze hebben zich met al hun technologie verplaatst naar de Lęlikan-heuvel . Onze acties tegen deze invasieaanvallen gaan door sinds 5 april.”

Guerrilla Şoreş zei dat de Turkse staat al hun middelen heeft gemobiliseerd en voegde eraan toe: “Maar we hebben urenlang gevochten tegen straaljagers met DHSK-geweren en onze persoonlijke wapens. We waren op de Kevortê-heuvel tegenover de heuvel waar de operatie plaatsvond. We zagen met onze eigen ogen dat de DHSK die onze kameraden gebruikten een helikopter van het Cobra-type beschadigde. Wij als de YJA Star en HPG guerrilla’s zullen de vijand nooit een minuut lang rustig laten ademen op ons land. Zolang we hier zijn, zullen indringers niet gemakkelijk rusten. Er is een leger dat bestaat uit de kinderen van het Koerdische volk. Dus onze mensen moeten erop vertrouwen. We hebben een belofte aan de kinderen van Afrin, Sur, Cizir en Bradost.”

De geestkracht van het Afrin-verzet gaat hier verder

HPG guerrilla Artêş Welat die aan de operatie deelnam, zei dat de guerrillamacht ondanks alle aanvallen technisch talent versloeg. Guerrilla Welat benadrukte dat de Apoistische geest van verzet overal bloeit en voegde eraan toe: “Gedurende ongeveer vijf maanden is er een aanval geweest tegen de gebieden Sideka en Gelyêreş. De Turkse staat is in het bezit van alle technologie die deze eeuw te bieden heeft en zij willen Rojava, Bakur en Bashur binnenvallen op basis van die macht. Maar het is duidelijk te zien dat de Turkse soldaten zich een minuut lang niet tegen de guerrilla konden verzetten zonder hun technologie. De oorlog van de Turkse staat is afhankelijk van techniek. Al onze vrienden zijn nu in een constante actiemodus in hun posities tegen de invasietroepen. De geestkracht van het Afrin-verzet gaat hier verder. Iedereen die de Apoistische geest bezit, vecht voor hetzelfde doel.”

We  zullen de overwinning creëren met de geest van Verzet en Strijd van de Eeuw

HPG-strijder Welat verklaarde dat zij als de guerrilla overal in Koerdistan aanwezig zijn en besloot met: “We komen altijd en overal naar voren. De Turkse soldaten weten dit heel goed, daarom zijn ze bang om buiten de gebieden te komen die ze binnenvielen. De waarheid van deze oorlog is niet hoe het wordt geportretteerd in de Turkse media. Ik wou dat de Turkse media tien minuten bij ons konden blijven en het moreel van soldaten konden zien. Ze kunnen hun schuilplaatsen niet verlaten zonder verkenners boven hen. Ze proberen zichzelf te beschermen met verkenningsvliegtuigen, maar ook dat is tevergeefs. Onze acties worden ontwikkeld onder hun verkenningsvliegtuigen en intense techniek. Dus hun technologie kan ze niet beschermen. Wij als vrijheidsguerrilla’s van Koerdistan hebben het vertrouwen dat we de overwinning zullen creëren met de geest van Verzet en Strijd van de Eeuw en we vechten in onze posities met dit geloof.”