Station in Afrin-Rajo getransformeerd tot martelcentrum

De Turkse bezettingstroepen hebben het station in Meydan Ekbes in het Rajo-district van Afrin en de omliggende huizen van de bevolking getransformeerd in een ‘centrale gevangenis’. Deze plaats is nu berucht als een martelcentrum onder de overgebleven bevolking.

De bezettingstroepen hebben het station in Meydan Ekbes in het district Rajo en de omliggende huizen van de bevolking omgebouwd tot een “centrale gevangenis”. Volgens persbureau ANHA zijn de gebouwen van het treinstation waar Turkse soldaten zijn gestationeerd en 40 burgerwoningen tot een gevangeniscomplex verbouwd. De gevangenis werd tot militair beperkt gebied verklaard en wordt volgens de bevolking als een martelcentrum gebruikt. De dorpelingen melden dat ze de kreten van de gemartelde mensen de hele nacht horen. Er werden beschuldigingen geuit door twee vrouwen, die daar werden vrijgelaten na marteling.

Er wordt ook gezegd dat in het dorp leden van de Koerdische Nationale Raad (ENKS) meegingen met Turkse soldaten.