Politie schopt zwangere vrouw bij huisinval – Turkije

De Turkse politie deed een inval in Batman en mishandelde een zwangere vrouw en nog een oudere vrouw. De zwangere vrouw werd in de buik geschopt.

Volgens het artikel van het Nieuwsagenschap Mesopotamia, vielen speciale politie – en antiterror eenheden het huis binnen van Ilyas Çetinkaya, een inwoner van Batman’s Korik buurt en een herder in Siirt, in de vroege ochtenduren op 13 april. Çetinkaya’s moeder Besna Çetinkaya (65) was wakker voor de ochtendgebeden en probeerde de deur voor de politie te openen toen ze de deur open schopten. De moeder werd met langwerpige wapens op de grond geduwd en gehavend. Vrouw Aslıhan Çetinkaya, die 5 maanden zwanger was, werd in haar buik geschopt door de politie ondanks het feit dat ze hen informeerde over haar zwangerschap.

Geen van hun gezichten was zichtbaar

Moeder Çetinkaya zei: “De politie bleef me vragen waar mijn zoon is en waar het pistool van mijn zoon is. Mijn zoon is een herder. Waarom vragen ze om mijn zoon? Ik heb ze gezegd dat mijn zoon niet hier is en dat er kinderen thuis zijn, maar ze hebben alles vernield. Mijn twee kleinkinderen waren bang en verstopten zich onder de dekens. Toen ze de deken zagen, vroegen ze wat eronder zat. We vertelden dat het de kinderen waren, maar ze luisterden niet. Geen van hun gezichten was zichtbaar. Ik zal over hen allemaal een klacht indienen.”

Medisch rapport

Aslıhan Çetinkaya zei: “Ik werd op mijn rug en in mijn buik geschopt. Er zijn kneuzingen in mijn lichaam. Ik heb een medisch rapport lover de mishandeling . Ik ben 5 maanden zwanger, ik had mijn baby kunnen verliezen. Er waren twee kinderen in het huis en ze waren doodsbang.”