Geen steun van internationale organisaties voor Afrin vluchtelingen

Na de invasieaanvallen door de Turkse staat worden meer dan 170.000 burgers die van Afrin naar Shehba zijn gemigreerd, volledig aan hun lot overgelaten. Er is geen steun van de internationale hulporganisaties.

De inwoners van Afrin die gedurende twee maanden een groot verzet vertoonden tegen aanvallen die op 20 januari werden gelanceerd door het binnenvallende Turkse leger en de bendes die ze verzamelden van groepen als ISIS, Al Qaeda en Al Nusra , waarna ze migreerden naar de Shehba-regio op de beslissing door de kantonbesturen om nieuwe bloedbaden te voorkomen.

De inwoners van Afrin zetten hun verzet onder zware omstandigheden in de regio Shehba voort sinds 18 maart en ze hebben geen enkele steun ontvangen van internationale hulporganisaties. Er zijn 176.000 vluchtelingen uit Afrin gevestigd in 50 dorpen in Shehba’s Fafinê, Tal Rifat, Ehres en Kefernayê subdistricts en 10 dorpen in het Sherawa-district van Afrin.

Na de bombardementen van het Turkse leger en hun bendes moesten de inwoners van Afrin hun huizen verlaten , hun bezittingen achterlaten en hun verzet voortzetten met de steun van het Koerdische volk en hun vrienden.

Met steun van Koerden in Noord-Syrië en Europa, en het Koerdische volk en zijn bondgenoten in het algemeen, zijn er met beperkte middelen twee kampen opgezet in de Shehba-regio.

Er zijn zo’n 1.000 gezinnen in het Berxwedan-kamp, ​​en gezinnen beginnen zich te vestigen in het Serdem-kamp dat net is voltooid.

De mensen zetten hun verzet voort in het Berxwedan-kamp en ze zeggen dat ze geen enkele steun van internationale hulporganisaties hebben gekregen en dat ze leven van wat de Koerdische bevolking hen onder moeilijke en beperkte omstandigheden heeft gestuurd. De inwoners van Afrin zeggen dat hun omstandigheden zwaar zijn, maar ze zullen ondanks alles hun land niet in de steek laten en de invasie nooit accepteren.

De 70-jarige Fatme Ebdulah moest migreren vanuit het dorp Beradê in het district Sherawa van Afrin en zei dat ze hun huizen moesten verlaten onder een wolk van bommen en alleen wat gebonden kleren op hun rug konden dragen. Fatme Ebdulah’s echtgenoot Hesen Ebûd zei dat ze op een nacht wakker werden door het geluid van bommen: “Onze huizen, onze bezittingen, alles is geplunderd. We leven hier in kampen. We zijn dankbaar dat onze kameraden hebben geprobeerd om aan al onze behoeften te voldoen, maar het is te warm, de zomer komt eraan, er zijn instanties die zouden kunnen helpen. Tot op de dag van vandaag heeft niemand behalve de plaatselijke bevolking hier ons geholpen.”

Een vrouw met de naam Zeynep Hesen zei dat haar familie voor het eerst verbleef tussen de ruïnes van een gebouw in Ehres, en zij zijn later naar het kamp verhuisd, en voegde daaraan toe dat hun behoeften toenemen met het begin van de zomer en de hitte: “Zie je, er zijn kinderen overal. Ze beginnen ziek te worden, mede door de hitte. Ze kunnen niet goed baden. Als het weer wat warmer wordt, zullen ook veel infecties optreden.”

Mihemed Cemil zei dat ze ook medicijnen en schoonmaakbenodigdheden missen en dat geen enkele internationale hulporganisatie hen heeft geholpen. Een oude vrouw, Fidan genaamd, zei dat haar familie een maand niet thuis is geweest en dat ze geen gelegenheid heeft gehad om zichzelf te wassen en voegde toe dat ze geen kleren hebben en dat er een tekort aan water is. Een andere burger genaamd Ehmed Heyder zei dat ze dagenlang niet konden baden.