YPG: “Turkije wil Koerdistan ontvolken”

“De Turkse staat, die onze mensen en waarden bij elke gelegenheid aanvalt, is ook betrokken bij vele bezettingsoperaties. De laatste is de poging om Zuid-Koerdistan binnen te vallen en zich op Bradost te richten.”

Het Centrale Hoofdkwartiercommando van de Volksbeschermingseenheden zei dat “het doel van de aanvallen van de Turkse staat tegen Zuid-Koerdistan is om deze gebieden van Koerdistan leeg te maken en de Koerden te dwingen te vertrekken”.

In hun verklaring voegde het Commando van de Volksbeschermingseenheden toe dat “de Rekani-stam honderden jaren op deze grond heeft gewoond”.

De verklaring vervolgt:

“De bezettende Turkse staat heeft brute aanvallen uitgevoerd tegen de verworvenheden van het Koerdische volk in Koerdistan.” De Turkse staat, die onze mensen en waarden bij elke gelegenheid aanvalt, is ook betrokken bij vele bezigheidsoperaties. Zuid-Koerdistan en richt het gebied rond Bradost.

Naast deze invasie- en bezettingsoperaties is de Turkse staat ook verantwoordelijk voor moordpartijen. Het richt zich willekeurig op de gebieden waar burgers wonen met geavanceerde wapens en gevechtsvliegtuigen.

Op 10 april moeten we een nieuw bloedbad toevoegen aan de vele bloedbaden die we in het verleden hebben gezien. Turken vielen Sheladizê (Amadiya) aan, waar de Rekani-stam leeft en op brute wijze 3 broers en patriottische mensen vermoordde. De broers Remezan, Majid en Tahir Mihemed waren drie patriottische mensen.

Op 22 maart werd een andere vriend, genaamd Demhat Zindan (Demhat Ahmet Rekani) van dezelfde Rekani-stam ook martelaar op een plaats dicht bij deze regio tijdens de aanvallen uitgevoerd door de invaller Turkse staatsoorlogsvliegtuigen.

Het is geen toeval dat onze burgers het doelwit zijn van deze aanvallen. Het doel is om Koerdistan leeg te maken en de Koerdische bevolking te dwingen hun huizen te verlaten.

De Rekani-stam woont hier al honderden jaren. Deze mensen die gedwongen worden om hun dorpen te verlaten als gevolg van de aanvallen uitgevoerd door de Republiek Turkije zijn duidelijk klaar om terug te keren naar hun eigen dorpen. Maar vanwege de aanvallen van het bezette Turkse leger worden de lokale bevolking elke keer geconfronteerd met bloedbaden.

Tegen deze aanhoudende aanval moeten de Koerdische mensen hun stem verheffen waar ze ook zijn en mogen ze niet zwijgen over deze massamoorden. Het doel van onze vijanden is om de vrije Koerd te doden. We moeten ook harder werken voor de vrije toekomst van het Koerdische volk en we moeten onze vijanden bestrijden om de vrijheid van onze mensen in de vier delen van Koerdistan te verdedigen.

We betuigen onze condoleances aan de families en vrienden van Demhat Zindan, Remezan Mihemed, Majid Mihemed en Tahir Mihemed.

Wij, als Koerdische volksbeschermingstroepen, herhalen nogmaals dat we zullen blijven worstelen om onze martelaren te wreken. ”