Opnieuw een oorlogsmisdaad van Erdogan: Water Eufraat afgesneden

Gewassen op gecultiveerd land dreigen uit te drogen vanwege een gebrek aan water in Tabqa, waar bedrijven zwaar worden getroffen door de onmenselijke aanvallen.

Volgens het ANHA-persbureau heeft de Turkse staat die de wateren van de rivier de Eufraat afsnijdt, 12 uur per dag stroom geleverd aan provincies in de regio.

Bedrijven kunnen op een dag slechts 12 uur stroom krijgen, en omdat het water wordt afgesneden, zijn ze genoodzaakt om generatoren te gebruiken, wat extra kosten met zich meebrengt.

Winkelier Mustefa Ehmed El Hisên verklaarde dat ze in vrede begonnen te leven nadat hun leefruimten waren bevrijd van ISIS-bendes en voegde eraan toe: “Maar het beleid van de Turkse staat heeft geleid tot een gebrek aan water en macht in de stad, wat gevolgen heeft voor de stad. en wat de mensen nadelig beïnvloedt. We moeten terugkeren naar het gebruik van generatoren ondanks de hoge prijs van stookolie en deze prijs zal in de eerste plaats door de burger worden betaald.”

El Hisên zei dat de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan allerlei internationale wetten overtreedt en voegde eraan toe: “We leven zonder stroom als gevolg van het afsnijden van de wateren van de Eufraat, en dat is van invloed op onze bedrijven.”

Winkelier Xalid El Imêrî zei dat alle bedrijven in de stad generatoren moeten gebruiken: “De winkeliers worden in economische zin benadeeld, maar ook de burgers zijn ziek van het lawaai van generatoren.”